Política

El tribunal de Montpeller confirma l'elecció del socialista Chambon a Sant Jaume

La justícia desestima el recurs que havia interposat el tinent de batlle encarregat de la seguretat a Perpinyà, Pierre Parrat, que va ser el candidat vençut en aquesta circumscripció amb molta població magribina i gitana

El tribunal administratiu de Montpeller ha dictaminat, aquest dilluns 24 d'octubre, que desestima el recurs presentat pel candidat vençut, Pierre Parrat, contra el vencedor, Jean-Louis Chambon, al cantó de Sant Jaume, en les últimes eleccions cantonals del mes de març. Aquesta circumscripció electoral és una de les més conflictives de la Catalunya del Nord, on conviuen sobretot ciutadans gitanos i d'origen magribí.

Sorpresa electoral

Va ser una de les sorpreses d'aquelles eleccions per renovar una part del Consell General. La circumscripció que engloba el barri perpinyanès de Sant Jaume passava a l'esquerra, amb la victòria ajustada del socialista Jean-Louis Chambon. Aquest barri havia estat tradicionalment el feu dels candidats de la dreta local. En la primera volta, el l'alduyista Pierre Parrat i el socialista Jean-Louis Chambon van quedar a un vot l'un de l'altre. En la segona volta, la diferència va ser de noranta-un vots. La mateixa nit del recompte electoral, Jean-Paul Alduy, en nom del candidat vençut, ja anunciava que presentarien recurs. Pierre Parrat evocava en el seu recurs un error de la Prefectura, que va enviar a un terç dels electors, per error, algunes butlletes d'un candidat que no es presentava, però sobretot insistia, amb Jean-Paul Alduy, que “el debat no ha estat lleial” i afirmava que el vencedor, amb l'ajuda de la presidenta del Consell General, Hermeline Malherbe, haurien fet jugar “a fons el clientelisme d'esquerra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE