Política

Juli Fernández i Pia Bosch s'oferiran per a la primera secretaria del PSC

Un cop tancat el congrés català, el PSC de les comarques gironines escalfa motors per celebrar el seu amb el debat de la continuïtat o la renovació

Els nous aires que bufen pel socialisme català, un cop enterrada l'època de José Montilla i el tripartit, han de materialitzar-se a Girona. Aquesta és la consigna unitària que planeja dins la federació de les comarques gironines. Però ningú ignora que la incògnita és de com afrontarà el partit aquest canvi. És a dir: si s'apostarà per una profunda renovació de l'aparell del partit o es mantindrà una certa continuïtat. Dues cares de la mateixa moneda, però que poden influir en com queda estructurat el partit, al marge de la divisió o no d'opinions sobre la representativitat en l'executiva catalana.

Procés de reflexió

Ara mateix, l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i la cap del grup municipal del PSC a Girona, Pia Bosch, estan valorant la possibilitat de presentar-se com a candidats a la primera secretaria del partit. És més, ambdós ja s'han trobat i han posat temes i propostes en comú. Amb certes divergències. Mentre Fernández apostaria per una profunda renovació donant veu als alcaldes, la visió de Bosch no seria exactament així. Amb tot, tant Fernàndez com Bosch han confirmat que s'han trobat per posar coses en comú: “ És cert que hi ha converses, i jo aquesta setmana decidiré si em presento per ser el primer secretari. Estic disponible i disposat a liderar el projecte del PSC, amb un esperit integrador, de renovació i escoltant tots aquells que tinguin ganes de tirar endavant el partit”, va dir Fernández. Al marge de divergències, el que sembla que plana és la bona relació entre ambdós: “Molta gent parla aquests dies, després de la preocupació dels resultats de les eleccions espanyoles. És veritat que tinc molt bona entesa amb Juli Fernández, bon alcalde, honest, i és veritat que parlem i ens entenem”, va dir Bosch. Però, ara per ara, la principal preocupació és el congrés del PSC a Girona. Un punt, aquest, que sintetitza Rafael Bruguera: “El congrés a nivell de Catalunya es va acabar diumenge i tenim tres mesos per fer el nostre, i ja es veurà com evoluciona. El tema no és ara mateix tant de noms com de projecte polític.” I tot això enmig d'un debat, el del PSC de les comarques gironines, que ja s'ha iniciat i que sembla que s'abordarà sense divisions, com apunta Marina Geli: “No, no hi ha divisió, en tot cas una suma. Fernández i Bosch s'entenen molt bé. Avui dia Juli Fernàndez i Pia Bosch representen el present i el futur del PSC a Girona. Ara no hi ha fraccions sinó sumes.”

El regal de Nadal

Què pot passar si Joaquim Nadal, president del grup parlamentari del PSC i actual primer secretari de les comarques gironines, fa finalment el pas i aspira a la reelecció? Aquesta és la gran pregunta que planarà durant totes les festes de Nadal, i mai millor dit. De fet, ara mateix, la incògnita és veure què faran Pia Bosch, Juli Fernández o algun altre polític gironí amb intenció de liderar el socialisme català si Nadal té clar continuar.

L'escenari queda ara mateix obert i no té una lectura excessivament complicada en les formes, una altra cosa és el fons. Renovació o no renovació? I, fins a quin punt es pot produir? I en el joc, sembla, Juli Fernández que ha anat recollint els darrers anys importants adhesions; la seva carrera com a diputat i la seva ara acabada d'estrenar alcaldia de Palafrugell el fan un valor. D'altra banda, Pia Bosch té també una àmplia experiència: ha estat delegada de la Generalitat a Girona, diputada al Parlament i, finalment, candidata a l'alcaldia de Girona, si bé va ser desbancada per CiU, que va sortir vencedora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera