Política

pèrdua de poder adquisitiu

Les retallades sulfuren els treballadors públics

Metges, mestres, policies, bombers... els funcionaris han sortit al carrer

El 12 de setembre, els veïns indignats de molts municipis de la Selva es van concentrar als centres d'atenció primària per protestar contra el tancament dels serveis nocturns d'urgències. Les protestes van ser tranquil·les i en alguns municipis, com Breda, van passar la nit al CAP. La indignació inicial va anar deixant pas a la ineludible realitat i el tancament nocturn dels caps es va imposar sense danys més grans. Les retallades a sanitat van ser els primers avisos del tsunami que s'acostava.

El novembre van ser els metges els que van anar a la vaga en protesta per les retallades amb seguiment desigual i el ball de xifres habitual, del 20% segons la Generalitat i del 71% segons els convocants.

A poc a poc les retallades es van estendre com una taca d'oli i van afectar tots els sectors de la funció pública. El 13 de desembre uns 1.500 funcionaris gironins van fer sentir la seva indignació al centre de Girona en una protesta contra les retallades de sou i serveis que s'estaven anunciant. El que en principi havia de ser una concentració davant la seu de la Generalitat es va acabar convertint en una llarga marxa pel centre de Girona. En l'ensenyament, les protestes contra les retallades es van iniciar al novembre amb el tancament d'estudiants a la Facultat de Lletres i van culminar un mes després amb les càrregues policials a la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.