Política

ESTEVE COSTA

ALCALDE DE LLANARS (INDEPENDENTS PER LLANARS)

“L'important per Vallter és que nevi”

Tot i els rumors de tancament de Vallter 2000, Esteve Costa diu que no es tancarà i manté que tots els alcaldes de la Vall de Camprodon van a l'una en aquest tema

Destaca l'aposta per aquesta energia

Esteve Costa va arribar a l'Ajuntament fa quatre anys al capdavant d'un grup totalment independent. Volien fer un tomb a la política municipal i ho van aconseguir. Ara repeteix. Assegura que no estar lligats a cap partit no els ha perjudicat en res i que arreu han trobat les portes obertes.

No han estirat més el braç que la màniga i, per tant, ara afronten amb prudència, però amb una certa dosi de tranquil·litat el difícil moment de finançament dels ajuntaments. L'alcalde repassa en aquesta entrevista aspectes de l'actualitat com la situació de Vallter i el tancament del CAP de Camprodon.

Què pensa dels rumors de dificultats econòmiques de Vallter?

Que està clar que continua i continuarà. Tots els alcaldes de la Vall de Camprodon estem al consell d'administració i no hi ha indicis de tancament. Farem el que sigui per la seva continuïtat. En això, tots els anem a l'una. Més que els rumors, l'important per Vallter és que nevi.

Amb el tancament nocturn imposat del CAP de Camprodon, ja no deu ser tan optimista.

No, perquè ha afectat la qualitat del servei i suposa posar en risc la seguretat de les persones. Llanars està a la distància justa que mana la llei, 30 quilòmetres o mitja hora del centre sanitari de referència, que és Campdevànol, però hi ha nuclis i pobles camprodonencs, que no. La situació s'agreuja perquè el Ripollès ha perdut una de les tres ambulàncies que tenia.

A la nit, però, tenen metge?

Sí, el de guàrdia. Està en un hotel i no pot utilitzar ni les instal·lacions, ni el material, ni el maquinari del CAP en cas de necessitat.

Hi ha hagut algú afectat?

No. Fins ara, hi ha hagut algun ensurt, però, han estat persones que s'han pogut esperar a ser ateses.

Temps difícils per als ajuntaments. Quin pressupost tenen?

630.000 euros.

I com s'ho fan per tirar endavant?

Tenim molts projectes pensats, però estem a l'expectativa de si hi haurà nou Pla Únic d'Obres i Serveis i de les condicions. Tampoc no sabem quina serà l'aportació de l'Estat. Potser apuja l'IBI per recompensar-nos una mica per tot allò que ens ha retallat, que és un terç de les aportacions del 2007. Depenent de tot plegat, el capítol d'inversions serà de 177.000 euros, per a una única.

Quina serà?

La construcció de l'abastament d'Espinalba. És una zona on hi ha la captació del poble i una part de la de Camprodon i, en canvi, en èpoques de sequera no tenen aigua. A part d'abastar aquest veïnat, on hi una trentena de famílies, farem les canalitzacions que calen per aprofitar l'aigua sobrant de la captació de Camprodon.

Com més els afecta la situació econòmica?

Amb la urbanització del carrer Morer, per exemple, que és l'últim que ens manca per consolidar la trama urbana. És una obra de 104.000 euros que tenim adjudicada, però que no començarem fins que no cobrem els ajuts de la Generalitat del 2010 i el 2011. Se'ns ha acabat el coixí i no volem retardar el pagament al constructor.

I l'aposta per la biomassa?

Aquest cap de setmana hem posat en marxa la caldera de biomassa, per a la calefacció i aigua calenta sanitària de tots els edificis municipals, excepte la sala polivalent de la Cooperativa. Ens ha costat 200.000 euros, un 90% dels quals finançats per diverses administracions. A part, tenim estella vegetal de sobra. L'obtenim de les 1.500 hectàrees de bosc públic que té Llanars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

AfD prohibeix el seu líder a les europees participar en campanya

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona