Política

política

CiU de Ripoll fa una crida a la unitat per la independència

L'alcalde apel·la a la simbologia del bressol de Catalunya i reclama unanimitat en l'adhesió a l'associació promotora

El vot en contra de la Plataforma per Catalunya (PxC) de Ripoll no va permetre en l'últim plenari l'adhesió i ratificació dels estatuts unànime que reclamava l'alcalde, Jordi Munell (CiU), de l'Associació de Municipis per la Independència. S'hi van afegir els regidors convergents, al govern, i els d'ERC i el PSC, a l'oposició. L'alcalde, que és membre de l'assemblea constitutiva d'aquesta associació, va destacar, en canvi, el vot de suport dels socialistes, que, de fet, ja havien fet el mateix prèviament al Consell Comarcal del Ripollès i a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, on governen amb majoria, i al de Campdevànol, a l'oposició. El portaveu socialista, Enric Pérez, únicament va matisar que els PSC aposta per una via federalista però va remarcar la importància d'avançar cap a l'autogovern.

Poca vehemència

Els convergents, en canvi, es van haver d'escoltar crítiques, sobretot, per part d'ERC per la seva submissió, segons la portaveu Teresa Jordà, al govern de la Generalitat quant a les retallades que han afectat serveis del Ripollès. “No s'ha estat massa vehement amb les retallades i amb l'incompliment de compromisos adquirits amb l'Ajuntament de Ripoll per part de la Generalitat i això ens ha costat pagar més interessos per finançar les demores que se'n deriven”, va dir Teresa Jordà.

LA FRASE

“L'aprovació unànime seria tot un símbol, perquè Ripoll és el bressol de Catalunya”
Jordi Munell
alcalde de ripoll

Aposta per la “insubmissió entre cometes”

Enric Pérez va lamentar que CiU hagi perdut l'oportunitat en el ple de les ordenances de fer quadrar els pressupostos i poder, així, declarar-se “insubmís entre cometes” amb el mandat del govern espanyol d'incrementar un 10% l'IBI. Tant Pérez com Teresa Jordà van recordar que això lesiona les butxaques de les famílies. Els convergents van dir que aplicaven la mesura a “contracor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.