Política

Pressupost de contenció i consens a Hostalric

Puja a 4 milions d'euros, amb una inversió prevista sobretot per al castell

El ple de l'Ajuntament d'Hostalric va aprovar ahir els pressupostos del 2012, que pugen a 4.003.000 euros. L'aprovació es va fer amb els vots favorables tant del govern (CiU i PSC), com dels grups de l'oposició, ERC i ICV.

Els pressupostos són, en paraules de l'alcalde, Josep Antoni Frias, “molt austers”. I és que, gairebé, l'única inversió prevista són les obres de restauració del castell, que pugen a 548.000 euros, supeditades per altra banda al fet que es rebi una subvenció de l'Estat que ja es va aprovar i que puja a 411.000 euros. “Aquesta inversió ja la va deixar lligada l'anterior govern de l'Estat, esperem que no es revoqui”, va manifestar ahir Frias. Per altra banda, l'alcalde va remarcar que s'ha fet un esforç per mantenir els serveis necessaris (escoles, serveis socials, policia).

El portaveu d'ERC, Lluís Tubau, va mostrar la seva satisfacció pel fet que, en els pressupostos s'han inclòs –a petició del seu grup– tres partides de participació ciutadana, tot i que modestes (25.000 euros). Segons la proposta d'ERC, que l'equip de govern ha valorat positivament i reflecteix la bona sintonia dels grups al govern i a l'oposició, es preveu crear una mena de consell del poble de manera que –mitjançant enquestes o altres eines de participació– la gent pugui decidir quins projectes es poden tirar endavant. Tubau també va destacar l'austeritat del pressupost, que queda gairebé com el de l'exercici anterior. El portaveu d'ICV-EUiA, Paco Andrés Martínez, també es va pronunciar en el mateix sentit, sobretot per l'esforç de fer “una part del pressupost amb participació ciutadana”.

Entre les obres que s'han de fer al castell d'Hostalric hi ha la restauració al Fossar, que té com a objectiu recuperar-lo mantenint l'accés actual amb la construcció d'un pont amb segregació de vianants i vehicles.

4
milions d'euros
és el pressupost aprovat per l'Ajuntament d'Hostalric per al 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.