Política

política

El ple d'Amer desencalla la venda d'una parcel·la per 340.000 euros a Hipra

L'empresa ja hi havia construït feia anys tot i que els terrenys eren municipals

Es va fixar sou per a l'alcaldessa amb el vot contrari d'ERC

El ple de l'Ajuntament d'Amer va aprovar ahir per unanimitat la venda d'una parcel·la municipal on Laboratoris Hipra va fer-hi una edificació, ja fa anys, tot i que era de propietat municipal. L'empresa ja fa temps que intentava comprar-la, però pel fet de ser de patrimoni municipal havia d'anar a subhasta. Segons l'acord, que posa fi a un tema que fa anys que estava encallat, la parcel·la es ven a Hipra per 340.000 euros.

Segons va explicar l'alcaldessa, Alba Serra, la venda ja estava pressupostada el 2010, va dir que el llavors alcalde, Xavier Targa (ERC), va ser “iniciador” de la compravenda de la parcel·la, situada al carrer Santa Brígida i d'1.792 m² de superfície. Targa va matisar que la finca va comprar-la l'Ajuntament el 1999 i que quan va accedir a l'alcaldia, es va trobar “que en un solar de propietat municipal hi havia una empresa privada. Era una situació anòmala i el que va iniciar els tràmits per arreglar-ho vaig ser jo”. Targa va dir que reconeix a Serra “el valor d'haver mantingut els 340.000 euros de taxació del 2007” i poder-ho desencallar.

El ple també va aprovar, amb el “sí” de CiU i el vot en contra d'ERC, fixar un sou per a l'alcaldessa de 1.500 euros al mes nets i per al regidor Pere Carreras, de 900 mensuals nets (i no 1.900 com informàvem ahir per error). El punt va derivar en un intercanvi de retrets sobre retribucions. Serra va dir que, de fet, ha representat un estalvi a l'Ajuntament perquè no es va apujar el sou el juliol, i CiU va demanar saber quan cobra el vicepresident del Consell Comarcal, d'ERC. Per altra banda, el punt va haver de ser modificat abans de començar perquè no es podien fixar els sous per decret, com havia plantejat CiU, i donar-ne compte posteriorment al ple.

LA XIFRA

1.500
euros nets
és el sou que es va fixar per a l'alcaldessa, i 900 per al regidor d'Obres, Pere Carreras.

Adhesió als Municipis per la Independència

El ple va aprovar per unanimitat una moció d'ERC per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. El grup va presentar també mocions per derogar les bonificacions en l'IBI urbana previstes en la llei d'autopistes, de defensa del sistema sanitari públic i de l'ensenyament en català, que es van aprovar també per unanimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.