Política

Silla acull el VIIIè congrés del Bloc Jove

DES DE LA BUTACA DE CASA

Dissabte passat (19/02/2012), de bon de matí la plaça del Poble començà a omplir-se de joves que assistien al VIII Congrés del Bloc Jove, que se celebrava al Teatre de la Plaça. L'organització corria a càrrec dels joves del Bloc de Silla, especialment de Judit Gonzàlez, Maria Muñoz i Àngel Pérez, que havien acceptat la responsabilitat que els oferia l'organització, sense cap dubte i en part pel fet que el secretari d'organització del Bloc és el regidor de la ciutat, Josep Lluís Melero.

La convocatòria havia obert les portes a la participació no sols dels militants, sinó també dels simpatitzants, la qual cosa ha propiciat la quantitat d'esmenes que s'han presentat, tant a la ponència d'estatuts com a la ponència política, moltes de les quals ham estat incorporades. La voluntat dels organitzadors que no sols els militants decidisquen el futur de l'organització, sinó que també els votants tinguen veu per a expressar-se, és una aposta valenta per a obrir-se a la transparència i a la participació. Els resultats, de moment, ha estat l'alta participació, perquè els més de 150 congressistes, han convertit la cita de Silla en la més nombrosa de les celebrades fins ara.

Fran Ferri, diputat de Compromís a les Corts Valencianes, va ser reelegit Secretari General; prèviament s'havia aprovat l'informe de gestió per aclamació. Ferri, amb el 80% dels vots, s'imposava a la candidatura presentada pel regidor de Petrer, David Navarro (18%). La jove de Silla, Judit Gonzàlez formarà part de la nova executiva, com a vocal.

El Congrés ha apostat per la modernització de l'estructura i també per adaptar-la a la nova realitat de l'entitat, que compta cada dia amb un nombre creixent de militants i una major implantació arreu de les comarques valencianes. També per l'enfortiment dels lligams amb Compromís i per continuar treballant cap a estructures més assembleàries. En la ponència política, s'ha apostat per un programa que des del valencianisme, l'esquerra i l'ecologisme, oferisca polítiques que invertisquen en serveis socials, economia productiva i verda, així com en una major fiscalització de la corrupció. Com a objectiu immediat, el compromís dels joves congressistes és de treballar per consolidar els resultats electorals de 2011, tant a les eleccions municipals, com a les autonòmiques i generals, ja què el vot jove ha estat decisiu per a l'embranzida de la Coalició.

En paraules del diputat Ferri, “hem de seguir treballant per consolidar-nos com l'entitat política juvenil més activa actualment al País Valencià, amb la voluntat de plantejar-nos com una alternativa política valencianista, d'esquerres i verda en el context actual de crisi, no sols econòmica, sinó d'idees, que afecta de manera significativa el poble valencià”.

A Silla van estar presents el diputat de Compromís-Equo a Madrid, Joan Baldoví; els diputats de Compromís a les Corts Valencianes, Josep M. Panyella, Enric Morera i Juan Ponce; les regidores de Compromís a l'ajuntament de València, Consol Castillo i Maria Pilar Soriano; el diputat de la Diputació de València, Emili Altur; l'alcalde de Tavernes de la Valldigna i regidors de Ròtova, Callosa d'en Sarrià, l'Alqueria de la Comtessa, Petrer i Carlet. També hi havia representació de Convergència i d'Iniciativa, de Catalunya; del PSM de Mallorca; de la Junta Aragonesista. Per part de la població de Silla, que es va veure sorpresa per la presència de tanta gent jove, molts veïns comentaven que els havia impressionat el seu comportament i les bones maneres: “amb tanta gent jove dinant a la plaça i no han deixat ni un paper per terra; això demostra alguna cosa, no?”, comentava amb simpatia el propietari d'un dels bars de la plaça. “Ha estat un congrés emotiu, dinàmic i molt productiu”, segons una congressista de la Marina. Per la seua part, els militants del Bloc Jove de Silla estan molt contents amb els resultats, ja que s'han esforçat molt per aconseguir que tot estiguera ben organitzat. “L'esforç ha valgut molt la pena; hem estat molts enfeinats durant tot el mes i el dia del congrés, però estem molt satisfets''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA