Política

Insten el Consell a immatricular els béns públics per evitar que se'ls apropie l'Església

Compromís reclama una llista de les immatriculacions efectuades per l'Arquebisbat de València des de 1998

El grup Compromís a les Corts ha presentat una proposició no de llei per “combatre la problemàtica” de les immatriculacions que realitza l'Església catòlica sobre la base de la llei hipotecària espanyola, que li concedeix la potestat d'inscriure al seu nom béns que no estaven inscrits a nom de ningú.

La proposició insta el Consell a reclamar al Ministeri de Justícia una llista de les immatriculacions de béns immobles efectuades per l'Arquebisbat de València des de 1998. També insta el Consell perquè la Direcció General de Patrimoni realitze les gestions adients per immatricular tots els béns públics sense registrar i els pose a nom de la Generalitat, prèvia consulta a l'ajuntament pertinent, oferint-li la informació perquè l'immatricule al seu nom si així ho estima pertinent.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha recordat l'“escàndol” que les immatriculacions per part de l'Església ha provocat en molts pobles de l'Estat. En el cas del País Valencià s'ha referit a l'ermita de la Muntanyeta a Alberic i la del Lluc, a Alzira, i ha destacat el de la fortalesa de Xàbia. “Segles d'història, de la torre defensiva de la població de Xàbia, mantinguda i reformada per ciutadans i fons públics municipals, han passat a propietat eclesiàstica”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.