La direcció nacional d'ERC ratifica la dissolució de l'executiva del Segrià

Sense sorpreses, la direcció nacional d'Esquerra ha avalat avui la decisió de la Federació d'ERC a les terres de Lleida de dissoldre l'executiva comarcal del partit al Segrià i nomenar una gestora.

La nova gestora està presidida per la diputada i secretària nacional de política econòmica, Maria Àngels Cabasés, i també comptarà amb Joan Marc Àlvarez (Alpicat), Dolors Ballespí (regidora de Montoliu de Lleida), Estanislau Fons (conseller nacional, de Lleida), Josep Maria Màsich (regidor d'Alfarràs), Francesc Mitjans (regidor de Lleida), Txell Tehàs (Lleida) i Carles Vega (conseller nacional i director dels Serveis Territorials d'Acció i Social i Ciutadania, de Lleida). Txell Tehàs, Estanislau Fons i Dolors Ballespí ja eren membres de l'executiva anterior i continuaran dirigint la comarca fins al proper congrés comarcal.

Surten de l'executiva el fins ara president Francesc Morreres (exalcalde de Soses), Jaume Fernández (alcalde de Rosselló) i Josep Castells (Alcarràs).

La Federació territorial d'ERC a les terres de Lleida va prendre aquesta mesura arran de la decisió de l'executiva del Segrià de cridar a una reunió disciplinària a un conseller comarcal que no es va presentar al darrer ple del Consell Comarcal, durant el qual el govern en minoria del PSC va aconseguir aprovar els nomenaments del nou govern gràcies a aquesta abstenció. La federació territorial havia ordenat a l'executiva que no ho fes.

Es tracta, però, d'una excusa formal que evidencia el trencament existent entre l'executiva comarcal, controlada fins ara per militants afins al fins ara sector Reagrupament.cat de Joan Carretero, i la territorial, pròxima a les tesis de Puigcercós. El moment àlgid de la disputa va ser durant l'enfrontament que va mantenir ERC del Segrià amb els seus socis del PSC al Consell Comarcal, i que va acabar amb l'expulsió dels republicans del govern. Formalment, la direcció territorial de Lleida va donar suport a l'executiva del Segrià, tot i que hagués preferit que el conflicte s'hagués conduït d'una altra manera. El segon episodi es va produir arran de la marxa de Carretero del partit. El portaveu d'ERC al Segrià, Jaume Fernández, va instar a la federació territorial de Lleida a expulsar-lo a ell també perquè subscrivia punt per punt l'article de Carretero que va motivar la seva marxa del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona