Política

POLÍTICA

El pressupost de Santa Cristina s'aprova amb el vot de qualitat de Llensa

El govern, en minoria, aprofita l'absència d'un regidor d'ERC per tirar endavant els comptes

L'oposició critica que la partida de sous públics creixi un 30%

L'equip de govern de CiU i el PP a Santa Cristina, a un regidor de la majoria absoluta, va aprofitar l'absència del portaveu d'ERC, Jordi Mulà, per tirar endavant el pressupost municipal que en el darrer ple havia quedat sobre la taula per falta de consens. Aleshores, fins i tot el regidor del PP, Sebastián Mateo, hi havia expressat serioses objeccions. Però ahir el soci de govern va argumentar que “s'ha de cedir una mica” per justificar el seu vot favorable a una proposta retallada fins als 4,4 milions, però amb pocs canvis.

Llensa va destacar que el capítol d'inversions s'ha reduït de 440.000 euros –pràcticament el 60%– fins als 372.000. Però els portaveus del PSC, ERC i Emprenedors van criticar que el govern aprofités el vot de qualitat de l'alcalde per desfer l'empat de sis vots favorables i sis de contraris. Julio Rico (EMP) ho va comparar amb un “gol fora de joc”, però Llensa es va defensar que si l'oposició no sumava no era pas el seu problema. Hi va afegir que el mes passat també havia intentat aprovar l'expedient amb el suport de només quatre regidors, ja que havia plegat Salvador Ribot i fins ahir no va prendre possessió el seu successor, Joan Pareta.

Els sous dels regidors

El principal cavall de batalla del PSC i EMP va ser l'increment d'un terç en la partida de sous per a càrrecs electes, mentre la resta de conceptes o es congelen o es retallen. Llensa va atribuir la puja al fet que aquest any hi ha tretze regidors i el 2011 es van calcular els dotze mesos com si només n'hi hagués onze.

Oposició frontal al miniparc eòlic

Els dotze regidors presents van donar suport a la moció presentada per EMP contra el projecte de miniparc eòlic a la carena de les Gavarres compresa entre el puig d'en Ponç i la roca Rovira. I també a una altra proposta d'ERC semblant a la que es va aprovar la setmana passada a Castell-Platja d'Aro a iniciativa del Grup de Natura Sterna.

Els grups municipals del consistori es van mostrar preocupats per l'impacte paisatgístic de la instal·lació, a més dels efectes sobre la salut, el risc d'incendi i la possibilitat que perjudiqui l'activitat turística al poble.

L'equip de govern, tot i donar-hi suport, va garantir que l'última paraula la tindrà el consistori i que seria una negativa. El regidor de Medi Ambient, Jordi Oriol, va llegir també l'acord de la junta de govern en què exigeix una avaluació d'impacte amb múltiples variables, com ara una enquesta entre els veïns cristinencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos amb la pena pels ERO anul·lada pel TC

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona
política

Manifestants amnistiats demanen al TSJC que no doni per provats els fets de les sentències de l’Audiència

barcelona