Política

JAUME FONTDEVILA

ALCALDE DE GUALTA (CIU)

“Ni devem diners ni ens en deuen”

“No em volia fer pregar, tenia disponibilitat, tenia experiència i en tenia ganes”

“Tenim capacitat per generar i som contraris, mentre puguem, a acudir al crèdit bancari”

Nova etapa.
El 2007 Jaume Fontdevila va renunciar a presentar-se un altre cop després de sis anys de ser alcalde. El retorn se l'ha pres amb naturalitat: “Tenia experiència, disponibilitat i ganes.” I ha tornat a un ajuntament sense deutes, una excepció dins del panorama municipal. En plena crisi, parla d'executar projectes.

Després d'una retirada de quatre anys es va tornar a presentar i torna a ser alcalde.

M'ho van demanar, ho vaig pensar una mica i no hi vaig donar gaires voltes. No em volia fer pregar: tenia experiència, tenia disponibilitat i en tornava a tenir ganes. Per això he tornat.

I torna a un ajuntament que va deixar sanejat i continua estant-ho. Tal com estan les coses, això és notícia.

Està especialment sanejat tenint en compte que ho està després d'haver-se fet les obres que s'han fet en aquesta legislatura anterior. Se n'han fet moltes; la més grossa, la pavimentació de carrers. S'han fet carrers nous, s'han fet passar els serveis nous pel carrer Major i tot això és una obra ben finançada a través del PUOSC. A més a més, la resta s'ha fet amb recursos propis de l'Ajuntament, sense que s'hagi hagut de tocar ni una mica la butxaca dels veïns.

Amb capacitat per generar, és tot més fàcil.

Si en tenim, de capacitat per generar. De tota manera ara tampoc ens deixen gaire, perquè, amb el tema de l'estabilitat pressupostària, no pots anar més enllà dels ingressos que tens i som contraris, mentre no ho hàgim de fer, a acudir al crèdit bancari.

M'està dient que no deuen a proveïdors ni els deu diners ningú.

No, no. Ni devem ni ens deuen.

Tenen, per tant, projectes al cap per posar-los en marxa.

Sí. Hem passat serveis, hem pavimentat i ja tenim serveis adequats als temps que som. La xarxa de distribució d'aigua està bé. Ara queden per fer, doncs, els carrers del nucli antic, Raviola i Castellar. Ja s'ha adjudicat i ho haurem de començar al setembre. Havent d'obrir carrers, podria ser massa complicat fer-ho a l'estiu.

El centre cívic és una proposta que tenen al cap, no?

Tenim dos espais, el local social de l'ajuntament i a la plaça Catalunya, però són espais petits. Tenim en cartera de buscar un espai nou, dimensionat a les necessitats de Gualta. No ha pas de ser un pavelló polivalent del tipus dels que s'han fet els últims anys. Ha de ser una sala de 200 metres per fer un petit concert, classes de ioga, activitats per a gent gran. S'ha de buscar l'espai perquè ja tenim les necessitats. Fem cinefòrum i el fem a la sala de plens. Són activitats que requereixen un altre espai.

Al segle XXI, Gualta aboca les aigües negres a la riera. Quan es farà la depuradora?

L'ACA no té altre remei que acceptar-ho. Hi ha pous de decantació, però vaja, va al rec. El 2005 l'havíem de tenir, es va sol·licitar un canvi d'ubicació perquè era massa a la vora del poble. Un cop acceptada la ubicació, la materialització no va arribar. Ens diuen que no hi ha diners i no tenim terminis.

La variant de Torroella pot ser un maldecap en els pròxims anys.

És més aviat la variant de Gualta, perquè les opcions dibuixades passen totes pel nostre municipi. M'imagino que això pot anar per llarg. Cal fer ponts nous que deuen ser molt costosos. En sentim a parlar fa cinc o sis anys. Ja la preveia fa anys el pla director de l'Empordà.

Gualta forma part del Parc Natural del Montgrí.

Sí, i ho veiem com una oportunitat. Des del punt de vista conservacionista no tenim problemes. Ho veiem com una oportunitat pensant en la desestacionalització del turisme i per aconseguir ajudes i posar en el mapa tota la zona, més enllà del turisme de platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.