Política

JOSEP MULÀ

ALCALDE DE JUIÀ (COMPROMÍS PER JUIÀ)

“És difícil que s'obri l'escola bressol”

Amb les retallades del govern, el batlle troba més viable una ludoteca

Demana paciència als veïns i aquest any confia a tenir 80 noves places de pàrquing gràcies a un acord amb Càrniques Juià

Josep Mulà és l'alcalde de Juià des de l'any passat i només ho serà fins al 2013. El pacte de govern del seu grup, Compromís per Juià, amb CiU, inclou que en la segona part del mandat el batlle serà el cap de llista convergent, l'antic alcalde Josep Vidal. Mulà, que ja havia estat en l'anterior equip de govern, és un alcalde prudent.

J uià, amb poc més de 300 habitants, acaba d'aprovar un pressupost d'1.200.000 d'euros per al 2012. El govern preveu estrenar la sala de polivalent, de 200 m², abans de l'estiu, però no veu viable l'escola bressol. L'alcalde deixa caure que podrien fer-hi una ludoteca.

Acaben d'aprovar el pressupost d'aquest any. Quins són els propòsits per al 2012?
Acabar la sala polivalent. També s'ha aprovat en el pressupost començar el nou ajuntament i el dispensari mèdic. Hi ha una partida de 800.000 euros per a aquests espais, que es farien més endavant al davant de la sala polivalent.
La sala polivalent sí que és una realitat immediata?
Sí, això sí. Confio que es pugui obrir pels voltants de Sant Joan o al juliol. Prefereixo deixar la resta per a la segona part del mandat i que de la resta de gestions se'n cuidi el meu substitut [Josep Vidal].
I l'escola bressol?
Estem pendents d'obrir-la, però és difícil. Potser seria millor que s'hi poguessin fer altres activitats. El futur no serà en les escoles bressol municipals. Potser és més pràctic que a les cinc de la tarda hi vagi una persona que faci fer deures tres hores a la mainada i no fer una cosa tan establerta per Ensenyament com és una escola bressol. Una cosa més rural, una ludoteca o una cosa així, si no hi ha l'escola bressol. És difícil que sigui viable econòmicament perquè la Generalitat donarà als ajuntaments, com a màxim, 1.000 euros per any i alumne.
Quant han costat la sala polivalent i l'espai de l'escola bressol?
Ens ha costat un milió i mig d'euros i, tot i que estigués subvencionat, no ens podem arriscar més.
Com va el pacte amb CiU?
No hi tinc cap problema. Amb ells ens entenem bé i també m'han ajudat molt amb la depuradora, que no funcionava prou bé i m'han donat un cop de mà molt gros. La vam inaugurar fa deu mesos i hi han estat molt a sobre.
Aquest any començaran a fer-se nous aparcaments a Juià.
Segons Càrniques Juià m'ha informat, ho volen fer aquest any. Ells ens ajuden en això per després ampliar el seu escorxador.
Això serà una millora al poble?
Sí, ara no tenim aparcament. Hi ha queixes dels veïns perquè els dijous, els divendres i els dissabtes a la nit ve gent amb el cotxe per anar al bar-restaurant i els veïns no poden entrar a casa seva. Hem pintat ratlles grogues per senyalitzar-ho i hem parlat amb els Mossos.
Quantes places d'aparcament es guanyaran? Fins ara, a tocar de la sala polivalent n'hi ha una quinzena. La gent no hi aparca?
La gent vol aparcar al davant del bar. Ho fa tothom i no aprofita les places de l'entrada, el que crea mal ambient amb els veïns. Hem posat un paper als cotxes perquè no s'aparqui al costat del bar, però la gent ha de tenir paciència aquest any perquè es faran una vuitantena d'aparcaments.
Segons el pacte de govern, vostè farà dos anys d'alcalde. Com li prova, de moment, l'experiència?
Va bé. He après molt i he cregut en molta gent. He conegut molts veïns. Em pensava que els coneixia, però ara els conec millor.

k

L'entrevista sencera a www.elpuntavui.cat
Hi ha gent de segona residència a Juià?
Abans sí que n'hi havia més. Però ara, no; són tots d'aquí.
Com són les relacions amb el grup de l'oposició (Juià Millor), que té tres regidors i va ser la força més votada?
Home, per ells, alguna cosa no faig bé. Però per ara bé. La feina que fa l'oposició és bona, igual que la dels meus socis.
Les coses se solen aprovar només amb els vots de l'equip de govern?
Normalment, ho aprovem amb l'equip de govern, però en les coses importants l'oposició no posa mai pals a la roda. Mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona