Política

JAUME DALMAU

ALCALDE DE VILAMACOLUM (PM)

“Tornarem a tenir embussos a l'estiu”

“Amb el crèdit ICO estarem dos anys que respirarem; després ja ho veurem”

“Estic temptat de dir a Patrimoni que se'n cuidin ells, de la zona de l'església; amb els llums se n'ha fet un gra massa”

Novell.
Jaume Dalmau era el número 2 en el mandat passat. Va ser Arnall que va decidir no continuar i li va cedir el lloc. Sap que el principal maldecap del municipi, la falta de variant, no té solució immediata i admet que caldrà paciència l'estiu vinent. L'altre maldecap, el no de Patrimoni a la reforma del camí d'accés a l'església, no l'acaba d'encaixar.
Com tenen la caixa a Vilamacolum?
Hem hagut d'acudir als crèdits ICO pels retards de la Generalitat. Si no fos per això pagaríem al mes. Ens deixen dos anys sense haver d'amortitzar res. En aquest temps ho hem de solucionar perquè si no tindríem un problema.
L'obra que els ha endeutat és el condicionament del cementiri.
Sí, sí, pel cementiri, ens hem endeutat. Ens deuen diners del 2008 i, des de llavors, ni un duro. El paleta que ens ho va fer anava aguantant, però és que no hi veiem cap solució. Quan es treballa d'ha de cobrar. És que ja fa tres anys d'això! Estarem ara dos anys que respirarem, després ja en parlarem.
Patrimoni ha revocat els canvis que han fet al camí de l'església de Santa Maria.
La solució la començarem a veure després de la visita que haig de fer aviat a Patrimoni. De tota manera estic força temptat de dir-los que si no els agrada el camí ells mateixos, que se'n cuidin, i també de la neteja i el manteniment, que els fem nosaltres sense tenir-ne cap obligació. Fa tres setmanes van entrar a robar –per cert, ho va facilitar el fet que el llum fos apagat– i vam ser nosaltres que vam pagar la porta que van aixafar. Les despeses són totes nostres i resulta que fem un caminet per poder-hi arribar i ens toca el rebre. Deixarem créixer les herbes i ells mateixos.
Home, es van saltar algun tràmit, no?
Potser sí que s'hauria d'haver esperat el vistiplau, ja hi estic d'acord. Però, vaja, se n'ha fet un gra massa.
Quan arriba la calor els tornen els embussos al poble.
Sí, és un tema redundant, la veritat. És el principal problema que tenim, però la veritat és que no hi veig pas gaires solucions. I tal com estan les coses ja ens podem començar a fer a la idea que d'aquí a tres o quatre anys, no cal que hi pensem, tindrem caravanes encallades i camions pel mig del poble. És així. El projecte de la variant estarà a l'estanteria un temps; és una variant planera, sense cap dificultat de construcció, però no sembla que hi hagi res a fer. Tornarem a tenir embussos a l'estiu.
Els embussos no els els estalviarà ningú, doncs, aquest estiu.
Segur. Cada any les caravanes ens queden encallades. Els GPS ens els envien tots, caravanes i camions. I res a fer-hi. Són dos mesos de maldecaps, juliol i agost.
El mandat el mana la prudència. Però petites coses sí que les compten fer, no?
Mirarem de racionalitzar la recollida de les escombraries. Augmentarem el nombre de contenidors i els agruparem per poder fer millor el reciclatge. Tots els contenidors s'agruparan i en posarem més. La idea és reciclar més. Com més reciclem, millor.
Per reduir la factura han decidit apagar fanals.
Sí. Vam ser un dels primers ajuntaments a decidir-ho. En carrers on ja sabem que no hi viu ningú, tot apagat, i en determinades urbanitzacions encenem els fanals justos. Vam comptar que podem estalviar-nos entre 4.000 i 5.000 euros, que és molt en un poble petit com el nostre. Quatre d'aquí, quatre d'allà, estalviem d'on podem. Amb les neteges de camins comptem amb algun pagès que ens dóna un cop de mà. Estalviem en petites coses. Els llums de l'església també els apagarem per estalviar. És clar que potser amb els llums oberts no hi haurien anat a robar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell