Política

POLÍTICA

L'onada antimonàrquica arriba a molts plenaris

La moció d'ERC de Ripoll per la qual el rei d'Espanya, Joan Carles de Borbó, va ser declarat persona non grata i per la qual es van retirar tots els honors a la resta de persones de la família reial espanyola està provocant una allau de reaccions i molts grups municipals republicans la fan arribar als plens. Ho faran els ajuntaments de Celrà, Santa Pau i els 31 municipis de la comarca de l'Alt Empordà on ERC té representació. A part de Ripoll, a les comarques gironines són municipis antimonàrquics Bordils i Viladamat, on, a més, es va declarar el càrrec del rei “democràticament il·legítim” i es va demanar l'abdicació i l'eradicació de la monarquia abans d'un any; però no s'ha declarat la família reial espanyola com a non grata.

A Berga, sí que s'ha declarat el rei persona non grata, cosa que ha tingut un ressò internacional a través del Washington Post i, ahir, ERC ho va intentar a Vacarisses sense tenir prou suport i no va prosperar. A Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Celoni, Molins de Rei... els plens s'han declarat antimonàrquics i Solsona s'ha proclamat municipi republicà. A Santa Perpètua de Mogoda i a Mollet del Vallès no van prosperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.