Política

JOSEP FONTANILLAS

ALCALDE DE REGENCÓS (CIU)

“Tenim els diners per a les rieres”

Fontanillas diu que la relació amb ERC és bona i l'oposició, constructiva

Han aprovat comptes després de dos anys de bloqueig

Després de sis anys d'alcaldia, cinc dels quals sota les sigles d'ERC, Fontanillas va passar a CiU l'any passat després d'haver-se negat a cedir-los l'alcaldia el 2009 per una polèmica urbanística. La ruptura el va deixar dos anys en minoria, però aquest mandat s'ha pogut entendre amb els vells companys d'ERC i deixar a l'oposició Millorem Regencós, la força més votada.
Quin balanç fa d'aquest primer any de govern amb ERC?
Tenim un equip de govern ben avingut i l'oposició fa la seva feina, però ens deixa treballar. Estem fent un esforç perquè hi hagi bona relació entre regidors i veïns.
Quina previsió d'inversions tenen per a aquest 2012?
Ara estem immersos en l'acabat de les obres del centre cívic i pavelló, que hem modificat sobre la marxa per redimensionar el projecte i abaratir-lo. Estem pendents d'iniciar obres de millora de camins segons el conveni amb la Diputació i també de poder començar projectes per condicionar les rieres.
No és cosa de l'ACA, això darrer?
Ens han dit que no tenen diners i que els hem de posar de la nostra caixa, però són unes obres pendents des dels aiguats del 1982 i fa quatre anys que tenim la nostra part de diners a punt.
A més del centre cívic, han fet obres als carrers del poble...
Falta la tercera fase del soterrament de línies elèctriques i renovació de l'enllumenat, dins del pla d'obres 2012-2013, però és possible que la Generalitat allargui els terminis. Confiem que la subvenció acabi arribant i ho anirem fent en funció dels diners que rebem. No farem pagar res als veïns.
Estan al dia en el pagament de factures?
Hem liquidat diners que es devien als proveïdors per petites obres o serveis. I l'última cosa pendent són tres o quatre factures més grans del pavelló, però tan bon punt rebem els diners de la subvenció podrem posar-nos al corrent.
Han hagut de rebaixar molt el pressupost de l'Ajuntament?
El 2011 el vam tancar amb romanent positiu i el nou pressupost ha baixat considerablement. Però també perquè feia dos anys que teníem els comptes prorrogats, perquè vam governar en minoria i els dos grups de l'oposició, que no s'avenien per fer una moció de censura, només acordaven oposar-se als pressupostos.
Què ha caigut més?
Sobretot les subvencions de la Generalitat i les transferències perquè, llevat d'això, no tenim grans comerços, botigues o indústries. Només rebem les aportacions voluntàries de dues pedreres.
Compartiran més coses amb altres municipis, com ara les converses amb Begur i Pals per l'ADF?
Fa anys que mancomunem l'aigua i darrerament hem parlat amb Torrent i Palau-sator de la recollida de deixalles i d'una possible brigada conjunta de manteniments. Per a la deixalleria depenem de Begur, però un consorci potser ens permetria estalviar costos.
Es referma en l'aposta per no haver crescut urbanísticament?
Hem mantingut un poble compacte, encara que hi ha sectors que es podrien haver urbanitzat. Però no volíem urbanitzacions. Ara potser tindríem més IBI, però també hauríem de mantenir molts més quilòmetres de carrers, serveis o enllumenat públic.
Els seus socis republicans tindran l'alcaldia l'últim any.
Sí, és l'acord que vam signar. Però a banda d'això hi haurà continuïtat després del relleu, perquè cadascú mantindrà les seves delegacions.
Li agradaria tornar-se a presentar el 2015?
Tinc il·lusió per completar els tres anys de mandat i, si la salut i els meus companys ho volen, no tindria cap problema per repetir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.