Política

El PP de Senyera entrebanca la presència d'un regidor de Compromís

L'impedeix entrar a una trobada amb el director general de centres docents

Els populars es presenten davant conselleria sense cap alternativa que no siga el tancament de la guarderia

El govern municipal del PP de Senyera va anunciar fa dues setmanes que per al proper curs escolar quedava suspès el servei de guarderia municipal i convidava als pares i mares a portar als seus fills i filles a la localitat veïna de Castelló de la Ribera a través d'un conveni que ambdós alcaldes pretenien signar.

L'alcaldessa al·legava l'execució d'unes obres que permetrien al centre obtenir la titularitat d'unitat autoritzada i accedir a les subvencions de la Conselleria que enguany s'havien perdut davant la falta de previsió alhora d'iniciar els tràmits per a l'homologació en els terminis adequats.

Des de Compromís —i també del des del PSOE— es denuncià ràpidament que no existia cap notificació ni informe de la Conselleria que obligara al tancament del centre i es demanà als pares i mares, a través d'una assemblea de ciutadans, que no matricularen els fills en altres centres.

A més, després de l'estudi detallat del decret que recull els requisits que han d'acomplir els centres que impartisquen el primer cicle de l'Educació Infantil, ambdós grups polítics manifestaren al govern local que no existeix la necessitat de suspendre el servei de guarderia per a la realització d'obres d'adequació durant tot un curs ja que les obres de millora que caldrien són d'execució menor. Ambdós grups han proposat l'ús de les aules d'infantil del col·legi 9 d'octubre (de recent creació) mentre s'executen les obres i així ho han sol·licitat al Consell Escolar del centre que no ha posat cap impediment.

Davant la pressió popular i dels partits de l'oposició, les representants populars havien concertat una entrevista amb Jorge Cabo, director general d'Ordenació i Centres Docents, a la qual no han participar ni el regidor de Compromís Pau Mascarós ni la regidora del PSOE, Esperanza Francés.

Des de Compromís denuncien l'actitud del PP en aquesta trobada a la qual no ha aportat cap solució ni alternativa. Amb aquesta actitud i sempre segons els grups polítics denunciants, “s'ha fet evident que no tenen cap interès en que el servei no continue”.

Els regidors de Compromís han demanat una nova reunió amb el director de centres docents i han instat als tècnics a visitar les instal·lacions municipals per tal que puguen determinar sobre el terreny si el centre està o no en condicions d'acollir als menuts.

El grup municipal de Compromís i el PSOE han convocat un ple extraordinari, aprofitant la seua majoria en l'oposició, per tractar amb deteniment aquesta qüestió i on presentaran una moció en favor de la continuïtat del servei. Ambdós grups han denunciat públicament que el PP haja pres aquesta decisió de manera unilateral sense comptar amb la resta de grups polítics oblidant que governen en minoria i que l'educació infantil de 0 a 3 a anys no és una despesa sinó una inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona