Política

Es presenten reclamacions contra l'estatut del Consell Agrari de Torrent

El text aprovat no dóna representació a les organitzacions professionals dels llauradors i ramaders de la localitat

No és la primera vegada que el grup municipal de Compromís per Torrent presenta una bateria de reclamacions contra la redacció de l'Estatut del Consell Agrari, que va ser aprovat inicialment en el Ple del 4 de juny amb els vots a favor del PP i el vot en contra dels dos grups de l'oposició.

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, ha explicat que aquest Estatut no contempla cap dels preceptes de la Llei Valenciana de 5/1995 de Consells Agraris Locals, i el PP ha fet cas omís al propi Decret Llei 20/2011 de Mariano Rajoy en tot allò referent a la contractació de personal per part d'aquest organisme municipal.

En concret, i segons la redacció aprovada inicialment, no es reserven el 50% de les places del Consell Rector als representants de les organitzacions del món del camp, si no que és l'alcaldessa qui els nomenarà a dit, de tal manera que els únics representants no designats pel PP seran els representants del grups de l'oposició.

Quan als representants assignats als grups polítics, el text no dóna llibertat als mateixos perquè puguen nomenar llauradors o ramaders, si no que els obliga que tinguen la condició de regidors, sobrepolititzant els òrgans decisoris amb uns membres que podrien ser persones de reconegut prestigi del sector agrari de Torrent.

Beguer també ha explicat que pel que fa a la figura del director, l'Estatut presentat deixa la porta oberta a contractar-lo de manera externa, o siga a persones que no treballen en l'Ajuntament, fet que en cas de produir-se estaria vulnerant el Decret Llei de Mariano Rajoy que prohibix explícitament noves contractacions de personal en el sector públic durant l'any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.