Política

Els municipis sobiranistes reclamen al govern que no accepti rebaixes en el pacte fiscal

L'Associació de Municipis per la Independència reclama un model de finançament que garanteixi una plena independència fiscal per a Catalunya

El president de l'entitat, Josep Maria Vila d'Abadal, destaca que cal trobar un moviment que “suplanti” el catalanisme

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha tancat la seva segona assemblea general a Girona amb l'aprovació d'un manifest a favor del concert econòmic com a estació prèvia a la independència de Catalunya.

El text recull tres acords bàsics: constatar que Catalunya ha de poder decidir sobre la forma de gestionar els seus recursos; manifestar la necessitat d'un model de finançament propi per a Catalunya que posi final al malbaratament dels diners del país que fa l'Estat. I finalment, demanar a la Generalitat que negociï un concert econòmic que sigui just per a les aspiracions de Catalunya i que suposi una plena independència fiscal per a la nació catalana sense acceptar possibles rebaixes al posicionament d'aconseguir un acord polític.

La consulta


L'AMI manté el seu principal objectiu: l'entitat s'ha marcat com a prioritat engrandir l'associació per poder realitzar una consulta independentista a tot Catalunya quan compti amb el 60% de la població catalana dins l'AMI i sàpiguen que poden aconseguir més del 55% dels vots a favor de la seva proposta.

“Mostrem la voluntat de convocar un referèndum per la independència de Catalunya quan l'AMI representi el 60% de la població catalana i es constati la voluntat clara dels catalans de posicionar-se clarament a favor del sí”, ha llegit l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà (ERC), del manifest aprovat per l'associació. En l'actualitat, l'AMI està format per 485 municipis, 24 consells comarcals i la Diputació de Lleida

El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha afirmat en el seu discurs de clausura de l'assemblea que Espanya no vol que Catalunya sigui un poble lliure i que després de més de 30 anys de democràcia continua menyspreant els catalans.

“Estem rebent un atac fulminant que ens vol diluir com a poble. Volen desmembrar el nostre país i només ens queda una solució”, ha alertat l'alcalde de Vic.

Per Vila d'Abadal, el “catalanisme, com a pensament, ja ha fet la seva funció durant aquests anys” i ha ressaltat que avui en dia cal “pensar en un nou moviment” que “suplanti” el catalanisme i englobi a tota la població.

“Hem de normalitzar el concepte d'independència com un moviment polític central, rigorós, seriós i de tots”, ha exposat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona