Política

maresme

Pleguen tres regidors del govern de CiU de Santa Susanna

Entre ells el primer tinent d'alcalde i responsable d'Hisenda i Seguretat Ciutadana

Al·leguen motius professionals i personals i l'alcalde reconeix que la decisió arriba en un moment “dur”

El govern de majoria absoluta de CiU de Santa Susanna va patir ahir un revés important. Tres dels vuit regidors van presentar formalment en el ple la seva renúncia al·legant “motius professionals i personals que impedeixen mantenir la seva tasca en el consistori”. Es dóna el cas que un dels que marxa era fins ara la mà dreta de l'alcalde, Joan Campolier i un pes pesant en l'estructura organitzativa de l'administració. Es tracta de Josep Maria Serra, primer tinent d'alcalde i titular d'Hisenda i Seguretat Ciutadana. Els altres dos regidors que pleguen són Jordi Cusachs, tercer tinent d'alcalde i responsable de Medi Ambient i Obres Públiques i Natàlia Piqué, regidora de Cultura, Festes i Joventut. En el decurs del ple, el regidor de l'oposició Josep Ramon Solà (PSC) va desitjar-los sort i va puntualitzar que “marxen els llestos” fent una velada referència a la delicada situa econòmica per la què passa el consistori i a les noves lleis promogudes per l'Estat que incideixen en la responsabilitat civil dels càrrecs electes en cas que es detectin irregularitats durant el seu mandat.

L'alcalde de Santa Susanna va confirmar que els tres regidors han entregat les actes i que en les properes setmanes seran substituïts per nous noms de la llista de la federació nacionalista. Campolier, malgrat acceptar i respectar la decisió, assegura que arriba en un moment “dur, complicat i que s'agreuja cada dia amb la crisi”. “L'Ajuntament reclama una dedicació pràcticament absoluta que et condiciona si no tens resolta la vida laboral”, va puntualitzar. En el cas del primer tinent d'alcalde, Joan Campolier admet que queda “coix” a l'hora de tirar endavant els projectes començats en el municipi. “Tots tres han fet molt bona feina, però encara queda molta més per fer”, va dir. En aquest sentit, l'alcalde de Santa Susanna va criticar l'actual situació que pateixen els municipis petits que, com el seu, arrosseguen un deute històric que els ha obligat a prendre mesures “dràstiques” recollides en un pla de viabilitat. “Les administracions superiors tampoc ajuden perquè la seva situació no és bona” va apuntar i va afegir “el model actual d'Ajuntament no és viable, ha de canviar i s'ha d'adaptar a les noves i reals necessitats dels ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.