Política

L'alcaldessa designada enmig del cas Pretòria, també imputada

L'alcaldessa de Montcada
i Reixac, María Elena Pérez (PSC), que va accedir al càrrec l'any 2010 enmig de la tempesta política desencadenada pel cas Pretòria, figura ara en la llarga llista d'imputats per la presumpta trama de corrupció destapada ahir. A la tarda, l'alcaldessa va negar rotundament qualsevol implicació en la trama, si bé va admetre haver rebut una notificació judicial per una suposada participació en un delicte de tràfic d'influències. Pérez va negar aquesta acusació a través d'un comunicat de l'ajuntament, on s'informava que agents dels Mossos s'hi havien presentat al matí per recollir un expedient. Segons el consistori, aquest fet «no té res a veure amb cap tema urbanístic”. L'alcaldessa va voler subratllar, en declaracions recollides per l'agència Efe, que ”no hi ha hagut cap registre no s'ha detingut ningú”.

Pérez, de 34 anys, va ser designada per l'anterior alcalde de la població, César Arrizabalaga, quan aquest va anunciar la seva intenció de deixar el càrrec. Feia onze anys que Arrizabalaga era alcalde i, malgrat que va atribuir la seva decisió a motius personals, no van ser pocs els que van relacionar la seva marxa amb l'efervescència del cas Pretòria.

Val a dir que el fins aleshores alcalde mai no va ser imputat en la trama, però sí que apareixia en el sumari del cas. En concret, per la seva vinculació amb Antoni Jiménez, director de l'àrea de Política Territorial de l'Ajuntament de Montcada entre els anys 2003 i 2006 i a qui el jutge de l'Audiència Baltasar Garzón sí que va imputar per algunes operacions urbanístiques a Llavaneres. La causa contra Jiménez es va acabar arxivant el juliol passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona