Política

L'oposició vol el cessament temporal de la batllessa Pérez

L'alcaldessa de Montcada i Reixac insisteix en la seva innocència en un ple que va rebre els aplaudiments del públic assistent

ERC en demanarà la dimissió en cas que sigui encausada

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Montcada i Reixac (amb l'excepció de Ciutadans) van demanar ahir el cessament temporal de la seva alcaldessa, la socialista María Elena Pérez, imputada per un suposat delicte de tràfic d'influències i cridada a declarar al jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell demà. Tant el portaveu d'ICV-EUiA com la del PP van posar de manifest la necessitat que Pérez fos rellevada al capdavant de l'Ajuntament “perquè el que s'està fent malbé és la imatge del municipi”, en paraules d'Eva García, portaveu del PP. L'oposició vol que María Elena Pérez sigui apartada temporalment fins que no se'n demostri la innocència.

Marta Aguilar, portaveu d'ERC, va insistir que demanarà la dimissió de Pérez en cas que l'edil sigui encausada. Per José María González, portaveu de la coalició ecosocialista, és del tot “incongruent que es posi a disposició el càrrec polític per no esquitxar el partit i no es faci el mateix amb el càrrec institucional”. “Per què un partit és més important que un municipi?”, es preguntava González. García (PP) va manifestar que “un alcalde imputat no pot estar al capdavant d'un Ajuntament”.

L'alcaldessa, María Elena Pérez, va insistir en la seva innocència i, a preguntes d'aquest diari, va confirmar que no pensa dimitir. Sobre les peticions dels grups de l'oposició, va mantenir que es tracta de “valoracions personals que fa cada grup” i que no volia entrar a discutir.

De fet, Pérez es va limitar a llegir el comunicat que ja havia llegit dies abans, quan va transcendir que havia estat imputada per un presumpte delicte de tràfic d'influències i va reiterar que no està implicada en cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions. Pérez va insistir a matissar que la imputació no significa res més que ser citada a declarar acompanyada d'un advocat “en les diligències prèvies d'un procediment judicial” i va confirmar que tots els procediments contractuals que s'han fet al municipi “han estat legals”.

Dimecres, l'alcaldessa es va reunir a Montcada amb una quarantena de militants que van escoltar de primera mà les explicacions de María Elena Pérez, que els va transmetre l'absolut convenciment que no ha comès cap irregularitat.

Protestes al carrer i aplaudiments del públic del ple

Mentre fora al carrer desenes de persones protestaven contra el tancament de les urgències nocturnes al CAP (com cada dijous) i la corrupció (convocats per l'organització juvenil Arran Montcada), a dins el públic aplaudia en un clar gest de suport envers l'alcaldessa. Qui va arrencar els aplaudiments, però, no va ser Pérez, sinó la portaveu del grup municipal socialista, Carmen Porro, que va carregar contra la tergiversació dels fets duta a terme per la premsa i va lloar la figura de Pérez, de qui va dir que “ha treballat amb esforç i honestedat pels ciutadans i la ciutat de Montcada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona