Política

Demanen a Torrent que policia local no intervinga en desnonaments

Una moció de Compromís es rebel·la contra aquestes actuacions que considera injustes

Els regidors de Compromís a l'Ajuntament de Torrent, Vicent Beguer i Maria Herrada, presentaven ahir mateix, una sèrie de mesures que inclouen la no autorització a la Policia Local a participar als desnonaments, la sol·licitud d'una oficina d'intermediació hipotecària al Col·legi d'Advocats de València, i a estudiar la revisió dels termes de la col·laboració municipal amb les entitats bancàries que duguen a terme desnonaments en Torrent.

Totes estes mesures s'han presentat, davant del Ple, pel grup de Compromís mitjançant una moció firmada pel portaveu de la Coalició, en la que espera el suport de tots els grups que conformen el Consistori.

Des de Compromís, s'ha observat un augment substancial de les persones que demanen ajuda de primera necessitat als organismes públics i ara, a més, un augment de les sol·licituds d'ajudes per impagaments de lloguers i hipoteques, una situació davant la qual “no és pot mirar cap a altre costat, i s'ha d'actuar”, recordava el seu portaveu.

Beguer defensarà totes aquestes qüestions davant la Comissió i el Ple del Consistori, i proposarà que s'impulse des de l'Ajuntament les mesures oportunes per a garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.

A tal efecte demanarà la creació d'una Comissió de Seguiment on participaran representants del ple municipal i de les associacions d'afectats, veïnals i d'altres organitzacions socials coneixedores de la problemàtica.

No hi ha sensibilitat

Pere Rossell

Els empedreïts lectors de política local saben que la moció que ara presenta el grup més menut dels que tenen representació municipal a la ciutat més gran de la comarca de l'Horta, no arribarà a bon port perquè la sensibilitat existent al si del partit majoritari que li fa de matalàs a Folgado no preveu cap acció en el mateix sentit que proposa Compromís.

La gent del PP que gestiona ajuntaments democràtics arreu del País Valencià, no deixa que tire endavant cap iniciativa que atempte contra els seus interessos actuals o de l'esdevenidor, com tampoc ha de moure ni el dit gorrinet per fer-li mala cara a les organitzacions financeres o bancàries.

Allà on es presenten mocions de semblant factura, sols triomfen quan topeten amb grups polítics d'esquerra, progressistes o nacionalistes, que ja han vist clar que aquesta situació de perill social no s'apanya a base d'abocar diners sense deturador a la banca o d'afavorir infinitament els patrons. A poc a poc, comencen ha aflorar ajuntaments de pobles, viles i ciutats que diuen situar-se encontra de la participació de la policia local en actes de desnonament i amenacen la banca amb no operar amb aquelles oficines que realitzen aquestes pràctiques.

La situació no pot aguantar-se més. La societat comença a estar més que farta del que passa al seu voltant, però el PP de Torrent “mantindrà ferm el timó” del seu pensament ultraconservador i tot fa pensar que votarà en contra d'aquesta proposta i no prosperarà dijous vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.