Política

Picassent destina més d'un milió d'euros a ocupació

El Ple Municipal aprova un pressupost solidari, social i inversor per al 2013 on duplica partides adreçades a emergències familiars

El ple municipal aprovà dijous passat, amb els vots a favor del PSOE, i l'abstenció de PP i Compromís, els pressupostos per a l'any 2013, els quals ascendeixen a la quantitat total de 13.956.192,52 euros tant per als ingressos com per a les despeses. Uns pressupostos que són el reflex que l'Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, és coneixedora de la situació en què es troben molts veïns i veïnes degut a la crisi que patim i és per això que s'aposta per l'augment de l'ocupació temporal i també, l'increment de les ajudes socials.

Per aquest motiu, dins l'Ajuntament, es mantenen totes les places ocupades per interins, funcionaris i laborals, els quals mantenen els seus salaris congelats. I, a més a més, es posa en marxa el Pla d'Ocupació Temporal 2013, al qual es destina més d'1 milió d'euros i què inclou dos grans punts d'actuació: Pla d'Ocupació Temporal per reforçar i mantenir els serveis públics i la millora de l'entorn urbà dotat amb 742.857,88 €. I per altra banda, el Pla Cojuntural d'Ocupació, amb 450.247,04 €, destinat al joves i a les persones aturades amb greu risc d'exclusió social.

Augmenten partides de Benestar Social

Per altra banda, les ajudes de la Regidoria de Benestar Social destinades a emergències socials s'han incrementat en un 100 %, passant de 40.000 € en 2012 a 80.000 € en 2013. Així mateix, s'ha augmentat notablement la subvenció a Càritas, que passa de 18.000 a 24.000 €. Les subvencions de beques per a llibres, transport jove, associacions i col·lectius socials mantenen les quantitats de 2012, així com els contractes de prestació de serveis de diferents entitats culturals locals. En contrapartida, els diners destinats a Festes es redueixen un 10 %.

No pugen els impostos

A més, a més, cal destacar que al igual que en anys anteriors, en 2013 no hi haurà cap increment dels impostos tant dels directes com dels indirectes. I pel que fa a les taxes i preus públics, alguns es mantenen, altres s'incrementen amb l'IPC, i hi hauran algunes que pugen un poc per compensar el cost del servei.

Finalment, quant a les inversions, es destinen un total de 899.039, 61 €, un 60 % més que en el 2012, les quals fan referència a millores en el poble com ara, asfaltat de carrers, camins rurals, eficiència energètica o la rehabilitació de la coberta del pavelló esportiu, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona