Política

Irregularitats urbanístiques arreu del territori

L'exconseller Cullell i la requalificació de La Riera
El 18 de novembre del 1994 el conseller de Política Territorial i Obres Públiques Josep Maria Cullell va dimitir arran de la seva imputació en el cas de requalificació i posterior compra per l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló dels terrenys de La Riera, propietat del cunyat de Cullell, Joan Vilaró. Cullell no va ser inculpat però a l'exalcalde de Sant Pere, Ramon Vaqué, van condemnar-lo a un any de presó i set d'inhabilitació./ A.A.

Els negocis del germà del regidor a Terres Cavades
Àngel Fernàndez, regidor d'Urbanisme a Tarragona el 2004, va haver de dimitir després que se sabés que el seu vot havia fet possible l'aprovació del pla parcial Terres Cavades, quan el seu germà n'era un dels promotors. La Generalitat va anul·lar-ne la tramitació i Fernàndez va ser investigat pel jutge, que el 2011 va arxivar el cas definitivament. L'exedil continua imputat per un altre cas vinculat al centre comercial Parc Central./ A.P.

El conseller Llena i els projectes immobiliaris al Pirineu
El llavors conseller d'agricultura Joaquim Llena es va veure afectat per un escàndol urbanístic quan el 2007 el diari El País va destapar que l'Ajuntament d'Alt Àneu, on havia estat alcalde i hi mantenia la regidora d'Urbanisme, estava a punt d'aprovar la construcció de 48 habitatges promoguts per una empresa seva. El cas no va tenir conseqüències judicials però va fer canviar la normativa sobre incompatibilitats. / D.M.

Un càrtel d'empreses que es repartien l'obra pública a Girona
A finals del 2010 es va destapar una suposada trama de corrupció en l'obra pública a la demarcació de Girona, en què estarien implicats càrrecs públics de GISA i la Diputació i directius de les principals constructores gironines, que es conxorxaven per repartir-se les obres. La investigació, pendent de judici, es va resoldre amb quinze detinguts, als quals es van imputar delictes de suborn i alteració de preus públics en concursos i subhastes públiques. / A.P.

Val d'Aran: cabanes de pastor convertides en xalets
L'octubre del 2010 el jutjat de Vielha va imputar l'exalcalde de Vielha Joan Riu, i 39 constructors, en el marc d'una investigació per la concessió de permisos per rehabilitar com a habitatges les bordes (cabanes) de pasto r. La instrucció continua. El 2011, la Generalitat va reformar la llei per autoritzar l'ús turístic per a les bordes araneses. Riu manté que els permisos eren legals i es va presentar de nou com a cap de llista el 2011. / D.M.

Un alcalde i dos exalcaldes del Maresme, a judici
.L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), anirà a judici acusat per un constructor d'adjudicar obres sense concurs públic ni projecte. L'exalcalde de Sant Cebrià Jaume Borrell (CiU) està acusat d'un delicte contra l'ordenació del territori pel cas d'un restaurant sense llicència. Finalment, el també exalcalde de Sant Pol Francesc Pomés (CiU) anirà a judici acusat de deixar fer una nau industrial al costat de l'autopista. / T.M.

Pujana,exalcalade de l'Hospitalet, inhabilitat sis anys

El socialista Juan Ignacio Pujana va ser el primer alcalde democràtic de l'Hospitalet i també el primer polític condemnat per tràfic d'influències arran de la reforma del Codi Penal del 1991. L'Audiència de Barcelona el va condemnar el 1994 a un mes d'arrest, sis anys d'inhabilitació i una multa de 300.000 pessetes perquè va adjudicar les obres d'un pàrquing municipal a l'empresa d'un amic seu de dubtosa solvència. / R.M.B.

Innova: de vaixell almirall de Reus a escàndol polític

L'hòlding d'empreses municipals de Reus Innova s'ha convertit en el darrer any en una veritable caixa dels trons en destapar-se presumptes delictes de malversació de fons públics, estafa i apropiació indeguda que apunten cap al seu expresident, i expresident també de l'ICS, Josep Prat, i l'exdirector del Catsalut Carles Manté. Una xarxa de pagaments sense justificar i sous desorbitats envolten la investigació oberta per la demanda d'Ara Reus. / A.P.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona