Política

administracions

Josep Maria Bagot recupera l'alcaldia de Riells i Viabrea

Promet que no apujarà impostos en tot el mandat

L'Entesa s'ofereix com a soci si es prescindeix del PSC

Josep Maria Bagot ja és de nou l'alcalde de Riells i Viabrea després que ahir prosperés una moció de censura contra qui durant els darrers quinze mesos havia estat l'alcalde, Josep Manel Tarrida (CiU). I el primer que va fer va ser prometre que no apujaria els impostos durant el que queda de mandat: “No serà fàcil, però de ganes de treballar no ens en falten”, va dir.

Bagot, que ja va ser alcalde durant el mandat passat, va justificar la moció per la “paralització” que segons ell viu el poble. “La situació econòmica és difícil, però no ens ha de deixar el municipi sense serveis”, va assegurar.

Tarrida va acusar el PSC –soci de govern– de deslleial i va recordar un acord signat davant de notari que obligava a qui sortís del govern a deixar l'acta de regidor. Tarrida va assegurar que en l'anterior mandat ERC “va deixar el poble en fallida tècnica”, i es va vantar d'haver aconseguit un estalvi de dos milions d'euros. “El POUM és l'excusa del trencament”, va dir.

Com s'esperava, el PSC va votar a favor de la moció, perquè “és una frivolitat no tirar el POUM endavant”, segons el socialista Manuel Ortí. La sorpresa va venir d'Entesa –també soci de CiU–, que no només es va abstenir, sinó que es va oferir a entrar al nou govern, sempre que no hi sigui Ortí, perquè “busca el seu protagonisme i no ens deixarem arrossegar per aquest senyor”, va explicar Jordi Palau. El nou alcalde va assegurar després del ple que espera que l'Entesa es pugui incorporar al govern, però sense renunciar a Ortí, qui ostentarà la regidoria de Medi Ambient i Urbanisme.

ERC i PSC, de nou socis de govern

ERC va guanyar les eleccions municipals l'any passat amb 5 dels 11 regidors. La resta de formacions, CiU (3), Entesa (2) i PSC (1), es van unir i formar govern. El socialista Manuel Ortí ha decidit trencar i tornar a aliar-se amb ERC, amb qui ja va ser soci el mandat passat fins que van ser expulsats del govern. Bagot va explicar que la convivència entre els dos partits serà més plàcida que aleshores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge manté dues causes contra Begoña Gómez a part de la Fiscalia europea

barcelona
cuba

La flotilla de l’Armada Russa abandona el port de l’Havana

barcelona
rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena una familiar per ocupar un dels llocs

barcelona
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona