Política

Política Municipal

Fisersa ja és supramunicipal però exclou els petits partits

El ple de Figueres aprova el canvi que permetrà mancomunar el servei d'aigua amb Vilafant

El canvi d'estatuts de l'entitat provoca que ERC, ICV i la CUP ja no siguin al consell d'administració

Fisersa, exempresa de serveis municipals de Figueres, ja és una empresa pública supramunicipal amb capital dels ajuntaments de Figueres i Vilafant. El canvi d'estatuts aprovat definitivament en el ple d'ahir a Figueres era l'últim tràmit perquè Fisersa pugui prestar serveis com el proveïment d'aigua a Vilafant. La unanimitat del consistori –en què s'estrenava l'alcaldessa Marta Felip– per valorar positivament la possibilitat de mancomunar serveis va quedar tacada, però, pel fet que el canvi suposarà també que els partits amb menys representació (ERC, ICV, la CUP i el regidor no adscrit Esteve Gratacòs) ara quedaran exclosos del consell d'administració de Fisersa. La justificació de l'equip de govern de voler “professionalitzar la gestió de Fisersa i prioritzar membres del consell amb un perfil més tècnic que no pas polític” no va convèncer l'oposició, ni tampoc la proposta de l'alcaldia de crear un comitè informatiu en el qual serien representats tots els grups polítics. Per aquest motiu, la reforma d'estatuts es va aprovar amb només els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra o l'abstenció de la resta de grups.

Crítica a Ecoserveis

Tots els grups de l'oposició també van votar en contra de l'aprovació dels plans de gestió de la societat d'economia mixta Ecoserveis, que assumeix, entre altres serveis, els corresponents a la recollida d'escombraries i el manteniment de l'enllumenat al municipi, i que el regidor de la CUP va arribar a qualificar de “sangonera”. Informes de l'interventor indiquen que la gestió d'Ecoserveis incompleix reiteradament les normatives vigents des de la seva creació, el 2002. Fins i tot Pere Casellas, portaveu del PSC (que governava la ciutat al 2002), va admetre que “tots eren responsables” i que calia canviar de rumb. Marta Felip també ho va admetre i va manifestar la seva voluntat de canvi, però pel 2015, quan la concessió arribi a terme. Denunciar la concessió abans implicaria unes indemnitzacions que l'Ajuntament no podria assumir.

Modifiquen el contracte del gerent

L'Ajuntament de Figueres ha modificat el contracte del gerent de Fisersa, Josep Viñas, i el donarà a conèixer als grups de l'oposició. Marta Felip en va informar ahir el consistori, en resposta a una pregunta de la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, que en un ple anterior va denunciar que Viñas té un contracte laboral blindat fins al 2021 –any en què es jubilaria–que li garanteix que en cas de ser acomiadat se l'hauria d'indemnitzar amb 150.000 euros. Olmedo demanava també l'acomiadament del gerent i la convocatòria d'un nou concurs perquè s'ocupi el càrrec, però l'alcaldessa va replicar ahir que, si bé es podia criticar, el contracte de Viñas era perfectament legal perquè
es va establir el 2011, abans que entressin en vigor els decrets de contenció de la despesa pública que ara prohibeixen aquests tipus de contractes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.