Política

Les retallades en Educació protagonistes de l'homenatge a Jorge Juan

El descobriment d'una placa commemorativa a l'IES que porta el seu nom desferma les ires de la comunitat educativa

Ara fa un any que li van tallar la llum per impagaments de la Conselleria

Compromís i Esquerra Unida han participat a la protesta mentre que el PP, PSPV i UpyD han donat suport a l'acte institucional

Aquesta anys es commemora el naixement d'un il·lustre alacantí, el científic i mariner Jorge Juan, una fita que hui s'ha recordat a l'institut que porta el seu nom a Alacant. Un centre educatiu emblemàtic a la ciutat, però del que segurament es parla més per la manca d'inversions i pel fet que fa anys que espera una remodelació que no arriba.

L'anunci del descobriment d'una placa en presència de les autoritats va fer que la comunitat educativa anunciara una protesta davant el que considera una “pressa de pel” del PP. Això, juntament amb les recomanacions del centre als alumnes de “vestir correctament i no fer protestes” sota amenaça de ser expedientats , segons han explicat fonts estudiantils, ha provocat que el centre s'haja convertit en el protagonista involuntari de les protestes contra les retallades en una jornada que estava pensada com a homenatge a Jorge Juan.

Acte i protesta

A l'acte de descobriment de la placa han acudit el regidor de cultura i el d'educació, Miguel Valor i Antonio Ardid, quan tothom esperava a l'alcaldessa, Sonia Castedo que no ha assistit per problemes d'agenda, segons fonts municipals.

Davant de l'institut i a una distància de “seguretat” ordenada per la policia espanyol, que ha desplegat una desena d'agents, es concentraven un centenar de persones convocades per l'Assemblea Permanent d'Educació amb l'objectiu de fer una “rebuda com cal” a les autoritats i protestar per les retallades a educació.

Amb els manifestants han estat representants de Compromís i Esquerra Unida, que s'han sumat a la protesta, mentre que a l'acte han assistit representants del PP, PSPV i UPyD que consideraven que l'acte no era moment per a reivindicacions sinó per a homenatjar a Jorge Juan.

Arguments

Els manifestants han cridat contra les retallades i els acomiadaments de professors i també han destacat que aquest acte “es una pressa de pel a tots els ciutadans. No és moment per a plaques commemoratives quan els nostres centres educatius se'ns cauen a trossos”. Cal recordar que a l'institut Jorge Juan ara fa un any li van tallar la llum pels impagaments de la Conselleria.

Homenatge

A més de descobrir una placa a l'exterior de l'institut, els alumnes han fet un mural sobre el mariner i científic a l'interior del centre i també una exposició que recorda la vida i obra del científic nascut l'any 1713 a Novelda.

L'homenatge ha finalitzat amb un acte al saló d'actes de l'institut on l'historiador alacantí i exestudiant del centre, Emilio Soler ha glossat la figura de Jorge Juan davant un públic d'alumnes del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.