Política

JOAN CAÑADA

PRESIDENT DE LA INTERCOMARCAL D'UDC EN SUBSTITUCIÓ DE JAUME TORRAMADÉ

“Ningú no va negociar res en nom d'UDC”

“Jaume Torramadé no va respectar el pacte d'apartar-se provisionalment, i en mirar de presidir el ple dels pressupostos va provocar que se'ls destituís de la presidència de la intercomarcal d'UDC”

Joan Cañada, com a nou president de la Intercomarcal d'UDC a Girona, en substitució de Jaume Torramadé, sosté que ningú no va negociar en nom del partit amb Minerva Amador i defensa la gestió d'UDC en el marc de la crisi política.

Creu que la gestió de la crisi política que es genera a la Diputació és el que fa caure Torremadé de les dues presidències?
Cal insistir en la presumpció d'innocència, perquè no es pot reprovar moralment res sense que abans hi hagi una condemna. Dit això, la gestió de tot plegat no ha estat la més adient; fins i tot, no ja només del mateix Torramadé, sinó també del seu entorn, que no l'ha ajudat a donar respostes polítiques adequades. No va respectar el pacte d'apartar-se provisionalment, i en mirar de presidir el ple dels pressupostos va provocar que se'l destituís de la presidència de la intercomarcal d'UDC.
Algú del partit va negociar amb Minerva Amador?
És absolutament fals que en nom d'UDC s'hagi negociat res ni s'hagi intervingut en cap negociació. El que no puc dir amb la mateixa certesa és que cap persona que sigui d'Unió no hi hagi intervingut en alguna reunió o trobada. Però no en nom del partit, perquè jo n'era el vicepresident executiu.
L'escrit de Josep Maria Amargant marca un punt d'inflexió?
És un escrit que va comportar molt de ressò mediàtic, i més per què era el cap de Protocol i Comunicació qui denunciava uns fets. Només puc dir que és estrany i absolutament inusual. L'escrit no va canviar la nostra posició com a partit, això ha de quedar clar.
Vostè és el nou president d'UDC . Home de consens o imposició des de Barcelona?
Home de consens. El nostre partit és un dels pocs en què els representants s'escullen des de les bases. No tinc mala relació amb cap persona del partit, ni de Girona ni de Barcelona, sinó tot el contrari, i això em fa un home de consens. La prova és que vaig ser escollit per unanimitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona