Política

El PP de Xirivella es pronuncia a favor de la llibertat d'horaris comercials

La coalició Compromís ha presentat una moció en favor del comerç local

“Xirivella no pot ser zona de gran afluència turística”, segons reconegué Enrique Ortí, alcalde de la població, en el debat de la moció que Compromís presentà el passat dijous 31 de gener per forçar el PP a definir-se sobre la qüestió.

No obstant això, Ortí va deixar ben clar que continuarà treballant perquè el centre comercial Gran Túria òbriga diumenges i festius. Amb aquesta idea, el PP -segons el síndic portaveu de Compromís Ricard Barberà—, “no té en compte que la liberalització d'horaris perjudica greument els treballadors dels centres comercials”. Tampoc té en compte que els problemes de Gran Túria no se solucionen obrint tots els diumenges, al contrari, es poden agreujar. El problema de Gran Túria és l'excés de centres comercials. No pot excusar-se dient que la “tendència” és que els comerços òbriguen les 24 h els 365 dies de l'any, perquè eixa “tendència” conduïx a l'esclavitud.”

Medi Ambient

En el mateix ple Compromís va presentar dues mocions més, en aquesta ocasió referides al medi ambient. En la primera, demanaven col·laboració per a un projecte d'educació ambiental que comptara amb la participació dels alumnes per a la recuperació de l'espai verd perdut amb la tala de la pineda del col·legi Gregori Maians. En la segona proposaven l'elaboració d'un pla d'innovació per a la gestió del patrimoni ambiental del municipi, que complira amb els objectius de sostenibilitat, participació ciutadana i educació mediambiental, així com també una important reducció de les despeses de manteniment, tant a curt com a llarg termini per al consistori.

Llei de perillositat

Millor sort tingué la quarta moció que va presentar Compromís per Xirivella i que va ser aprovada pel ple. En ella es demanava el suport de l'Ajuntament a la commemoració del 34é aniversari de la derogació de la llei de perillositat social, la que considerava homosexuals i lesbianes com a delinqüents, amb una exposició a celebrar durant el mes de juny i organitzada pels col·lectius LGTB locals.

Hipoteques

D'altra banda l'oposició presentava una moció conjunta en suport de les persones afectades per les hipoteques. En aquesta ocasió el PP va acabar accedint a estudiar les mesures proposades i a reunir-se amb l'oposició i membres de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques a fi de preparar un document que s'aprovaria en el pròxim ple de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.