Política

Els detectius diuen que Camacho sabia que l'espiaven, i ella ho nega

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que és “rotundament fals” que sabés que l'estaven escoltant, o fins i tot que ella mateixa ho encarregués, en el dinar que va mantenir el juliol del 2010 al restaurant La Camarga de Barcelona amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez. Segons va explicar ahir Rubén Romero, l'advocat d'un dels extreballadors de Método 3 detinguts, Álex Borreguero, aquest ha admès a la policia que ell va posar la gravadora amb “el convenciment” que Sánchez-Camacho era qui ho havia demanat. Ahir el director de l'agència, Francisco Marco, també ho va insinuar. Borreguero, que va entrar fa quatre anys a l'agència com a becari, va rebre l'encàrrec de la seva cap, ara també detinguda, Elisenda Villena. Ell va suggerir que fos Sánchez-Camacho qui portés la gravadora a sobre, però Villena ho va rebutjar perquè la política “es posaria molt nerviosa”. Borreguero, així, va comprar un gerro i el va posar a la taula on havien de dinar, dient que era de part de la popular. Acabat l'àpat, va dur la gravació a l'agència i, sense escoltar-la, en va fer una còpia de CD.

El PP ha avisat que es querellarà per injúries i calúmnies contra “qualsevol persona” que digui que Sánchez- Camacho estava informada de l'escolta o hi va col·laborar, i ha recordat que ja té admeses a tràmit dues denúncies perquè s'investiguin els autors, cooperadors i inductors de l'espionatge. El TSJC va aclarir ahir que el jutjat d'instància no ha acordat la prohibició cautelar de la difusió de la gravació, com el PP va dir dilluns. La jutgessa convocarà una vista prèvia, al març, per escoltar totes les parts –també a Álvarez– abans de resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona