Política

El jutge accepta Sánchez-Camacho com a acusació particular en el cas dels espionatges

La líder del PP de Catalunya va demanar poder formar part de la causa després de presentar la denúncia a la policia

El jutge ha de decidir els pròxims dies si prohibeix la difusió de la conversa de la dirigent popular amb María Victoria Álvarez

El jutge que investiga la suposada escolta il·legal a la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, al restaurant La Camarga de Barcelona ha acceptat la líder popular com a acusació particular en la causa.

El partit ha informat aquest dilluns en un comunicat que el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ha emès una providència en la que dóna per compareguda i part a la presidenta de la formació en el cas dels suposats espionatges fets per detectius de l'agència Método 3. Això suposa que el jutjat accepta que la líder del PP es personi com a acusació particular, tal i com ella mateixa va sol·licitar.

Aquestes diligències es van obrir, precisament, arran de la denúncia que Sánchez-Camacho va presentar el passat 13 de febrer pel suposat enregistrament d'una conversa amb María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrussola, durant un dinar a l'esmentat restaurant.

La denúncia va comportar la detenció del propietari de Método 3, l'agència de detectius que suposadament va coordinar l'escolta i dos extreballadors més de l'agència, que estan en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració davant del jutge instructor.

La policia va registrar les oficines de l'agència de detectius i va confiscar documentació sobre el seguiment a Sánchez-Camacho, així com d'altres gravacions que estan sent analitzades per determinar si poden tractar-se d'escoltes il·legals.

En paral·lel, segueix el seu curs per la via civil la demanda interposada per Sánchez-Camacho contra Método 3 i alguns mitjans de comunicació per vulneració del dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge. En relació amb aquesta demanda, el jutge ha de decidir els pròxims dies si acorda la prohibició de la difusió de la conversa que Sánchez-Camacho va mantenir amb l'exparella de Jordi Pujol fill, tal com ha sol·licitat la dirigent popular com a mesura cautelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.