Política

ERC inicia la votació per triar el nou logotip

Avui es penjaran al web les dues opcions finalistes

Es preguntarà si s'està d'acord amb aquest canvi d'imatge

El canvi de logotip d'Esquerra entra en la recta final després que la maquinària s'havia aturat per les eleccions anticipades. Avui es penjaran al web del partit les dues propostes finalistes de les 85 que es van presentar en un concurs públic per tal que els militants i simpatitzants puguin votar la que més els agradi. Això sí, els republicans han introduït una novetat en aquest procés. També preguntaran als internautes si estan d'acord amb el canvi d'imatge corporativa.

Aquesta alternativa no s'havia previst l'any passat quan la nova direcció va traçar el camí per elaborar un nou logotip. Llavors es pretenia trencar amb el passat per tal que els ciutadans no vinculessin ERC amb el partit del segon tripartit i el de les baralles internes. Ara, però, l'organització ha reviscolat, com s'ha pogut comprovar en l'últim CEO, i per això els republicans volen que les bases decideixen si veuen bé o no un nou logotip. A més, tampoc s'havia preguntat oficialment als militants què n'opinen d'aquesta situació.

Les dues opcions finalistes estaran penjades al web durant una setmana i després començaran les votacions, que també duraran una setmana. Està previst que els dies 21 o 22 ja hi hagi els resultats i a partir d'aquí ERC renovaria la seva imatge.

Republicanisme

Ara per ara, a la marca republicana només hi apareix “esquerra” i la intenció d'Oriol Junqueras i el seu equip és recuperar l'esperit històric d'ERC per tal de posar molt més en valor aquesta R de republicanisme. També s'ha buscat que el logotip s'adaptés a la realitat territorial de la formació, que té sigles diferents al Principat, les Illes Balears o el País Valencià.

L'últim cop que es va canviar el logotip va ser l'any 2006, quan es va adoptar el gir més radical i innovador. Es van enterrar les sigles d'ERC i es va apostar pel mot esquerra en minúscules, i també es va empetitir el triangle. En el rerefons d'aquesta decisió, però, hi havia un missatge que es volia deixar clar als electors: el partit de Macià i Companys apostava més per una esquerra de caire social.

Dos estils diferents

Les dues propostes que se sotmetran a votació són radicalment diferents. Una té un disseny atrevit i utilitza els punts per esbossar la tradicional forma del triangle dels republicans i les quatre barres –ha estat elaborada per Jaume Badosa–. L'altra segueix l'estil més tradicional, però amb una modernització del triangle i la tipografia –és obra de l'equip Nou Barons–. Totes dues fan servir el color groc corporatiu.

Una mateixa marca per integrar diversos territoris

Al llarg de la seva història, Esquerra ha tingut sis logotips diferents i ara es proposa fer-ne un setè. En aquest sentit, els simpatitzants i militants podran escollir per internet entre les dues alternatives, que apareixen en el gràfic. En les dues opcions es pot veure el mateix dibuix, però adaptat a cada territori. Així hi ha el disseny nacional –Països Catalans–; el del Principat –seria el d'ERC–; el de Illes Balears i el del País Valencià. S'ha de tenir en compte que el de les Illes té tres variants: Mallorca, Menorca i Eivissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona