Política

opinió

Generar desconfiança

El rescat a Xipre aprovat per l'Eurogrup, amb nocturnitat i traïció, posa els pèls de punta. Fa patir tots els ciutadans europeus. Sobretot, perquè s'ha castigat els estalviadors, que han vist de la nit al dia que tenien un deu per cent menys en el seu saldo bancari. Es tracta d'una mesura injusta perquè no castiga els que han estirat més el braç que la màniga, ni els que tenien diners provinents de la màfia russa, ni d'altres que fa anys havien escollit Xipre per amagar capital. És un càstig als estalviadors.

Els governs català i espanyol s'han afanyat a calmar els ànims afirmant que allò que passa a Xipre no es pot extrapolar. És cert que l'economia xipriota només representa un 0,2% del producte interior brut i, per tant, és molt difícil que una mesura d'aquesta magnitud pugui afectar la resta de la zona euro. El conseller Mas-Colell assegura que no contagiarà Catalunya, el mateix que creu el ministre Montoro per tot Espanya. Tot plegat, allò que crea aquesta mesura és desconfiança, tal com es va veure ahir mateix a les borses europees.

Desconfiança en un moment en què cal tot el contrari. Ara més que mai els governs haurien de generar confiança i ser més transparents i clars en allò que decideixen. Transparents fins i tot en detalls que poden semblar de poca importància i que són de mala pràctica, com ara que el consell executiu de la Generalitat es reuneixi un dissabte a Pedralbes, amb caràcter extraordinari, clandestinament i filtrant la trobada posteriorment, sense preguntes, i només a un mitjà de comunicació. Tota una novetat i tot un canvi de política informativa que pot crear desconfiança a tots aquells que esperen que el seu govern sigui transparent. Cosa que mai ha estat renyida amb el fet que el govern faci allò que cregui més convenient per al bé del país...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona