Política

Es denuncia a Alacant la deixadesa per impulsar l'ús de la bicicleta

Ha estat la coalició Compromís qui assegura que l'Ajuntament de Sònia Castedo no fa res per la promoció

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha lamentat hui que “l'Ajuntament no promoga l'ús de la bicicleta al municipi, un mitjà de transport alternatiu i sostenible que amb el foment de l'administració podria tenir una gran implantació i solucionar així els problemes de trànsit i contaminació que viu la ciutat”.

Falcó ha destacat que “Ciclovía, una iniciativa positiva impulsada des del consistori per a que es poguera passejar en bicicleta els diumenges des del carrer Jovellanos fins la cantera de l'Albufera, va desaparèixer sense avís i va deixar a la gent sense un servei que promovia l'ús d'este mitjà de transport a Alacant”.

El coordinador de Medi Ambient ha indicat també que “les rutes urbanes del bici-carrer es troben en mal estat i es desaprofita la possibilitat de fomentar l'atractiu turístic d'este transport amb passejos que promogueren un turisme sostenible”.

Esta deixadesa de l'Ajuntament es fa especialment visible en la seua negativa a posar en marxa un registre de bicicletes, una mesura fonamental per a evitar robatoris i per a que el ciclista demostre els seus coneixements sobre circulació vial. La manca de recursos no és una excusa per a no posar en marxa este servei, ja que està subvencionat per l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.