Política

JOSEP HIPÒLIT COMAS

ALCALDE DE GARRIGOLES (IPG-PM)

“Ara ens convé fer un pou nou”

Els pobles petits han canviat molt en vint anys i aquí penso que ho hem sabut fer bé

“Ens cal poder acabar la plaça aviat”

Divuit anys.
Josep Hipòlit va accedir a l'alcaldia l'any 1990, en substitució de Pere Casellas. Des de llavors només s'ha pres un descans de quatre anys, període en què va assumir l'alcaldia Joan Cos. En aquests més de vint anys el poble s'ha transformat de dalt a baix.
Des de l'any 1990, en què va accedir a l'alcaldia, tant Garrigoles com les Olives s'han transformat.
Els pobles petits han canviat molt en aquests anys i aquí penso que ho hem sabut fer bé. Hem trobat subvencions per anar fent coses. Els diners, no els han posat pas ni l'alcalde ni la gent de Garrigoles. Mira que s'ha arribat a fer feines i feines amb l'aigua, però sempre hem anat trobant calés.
Això és feina de l'equip de govern.
I d'un secretari que hi ha posat molta empenta durant tots aquests anys. És important que un secretari acompanyi l'alcalde amb les decisions que pren. En tenim sort, d'en Ferran [Teixidor].
Què us va fer decidir de presentar-vos per alcalde l'any 1990?
Mira, doncs, just un comentari que em va fer un de l'Ajuntament d'abans per un tema de cacera, i vaig pensar que jo podria ajudar. Hi ha coses que s'han de fer des del poble, vaig pensar. Hi havia problemes amb el vedat i des de fora no ens ho volia solucionar ningú. Ens vam presentar a les eleccions, a la gent li va convenir de votar-nos a nosaltres.
Què va ser el primer que van creure necessari de fer?
Les canonades i els desaigües de les aigües negres. El 1990 no hi havia serveis mínims i havíem d'anar a llençar les aigües brutes a un dipòsit. El segon problema que vam voler solucionar va ser el de l'aigua corrent. Els pous d'aquí no donaven prou i vam decidir de fer la connexió a Verges. Des d'allà la vam portar fins al dipòsit i des d'aquí es distribueix.
Va arribar un moment que el local de la Cambra Agrària va poder passar a ser de l'Ajuntament.
Era un lloc on posàvem la maquinària però volíem que fos per a tothom. Cada cop hi havia menys pagesos i al final aquell local només hagués estat per a un o dos. Vam preferir que fos per a tothom.
Va arribar un moment que van poder ampliar aquell local.
Va ser gràcies a una permuta amb el responsable de la urbanització, que necessitava aigua corrent. Sense aigua no podia urbanitzar i per això s'hi va avenir. Aquella parcel·la ens va permetre de fer el local, que té molt d'ús. De tiberis, se n'hi organitzen molts, també el Carnaval i tot tipus de festes. Ara hi entren 500 persones i ens serveix molt per fer tots els actes socials que abans la pluja ens feia suspendre.
El 2003 van decidir plegar. Quatre anys després, però, s'hi va repensar i va tornar a guanyar.
Quan vam tornar no van tardar gaire a buscar la manera de refer els carrers del nucli. Es va aixecar tot i es van refer els serveis. Es van posar canonades noves, aigua i llum i aigües brutes. Durant aquests anys, a més, s'ha arreglat l'enllumenat i en els últims anys, la plaça, que encara no està acabada. La carretera de Jafre i les reparacions de la carretera de Verges també s'han fet del 2003 cap aquí.
Ja sabem que no hi ha diners, però què seria necessari de fer primer a partir d'ara?
Cal acabar la plaça del Puosc. Encara tenim pendent la plaça de Garrigoles, el carrer nou, un camí que va als masos i un pou. Ens convé fer un pou nou. A veure si trobem un lloc que hi hagi aigua i puguem deixar de comprar l'aigua a Verges, que és molt cara. Amb
menys d'un any s'hauria de fer.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

El govern britànic alliberarà abans d’hora els presos per evitar el col·lapse del sistema penal

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA
política

“Protestarem sempre que calgui”

barcelona
GUERRA A GAZA

Més de 6.000 desapareguts des de l’inici dels atacs israelians a la Franja

BARCELONA
REGNE UNIT

Quatre migrants moren en un nou naufragi al canal de la Mànega

BARCELONA