Política

El PP de Cabanes no vol declarar BIC l'església barroca del poble

Units pel Poble ha anunciat que demanarà directament a la conselleria de Cultura que s'inicien els tràmits

En el darrer ple ordinari de l'ajuntament de Cabanes celebrat la setmana passada, el PP va votar en contra de les 11 mocions presentades pel grup municipal Units pel Poble - Compromís, sense entrar a argumentar en cap d'elles.

L'excusa que va donar el grup majoritari per no voler acceptar cap proposta és que havien entrat a discussió plenària per la via d'urgència.S'ha de dir que, en relació a la declaració de bé d'interés cultural de l'església parroquial, l'alcaldia era coneixedora de la proposta des fa més de sis dies abans de la celebració del ple.

En aquest cas, el PP ha rebutjat una iniciativa per incrementar l'oferta de Béns d'Interés Cultural (BIC), sense donar un sol argument ( en un plenari on l'alcaldessa no va respondre ni a una sola de les més de 30 preguntes formulades per Units pel Poble - Compromís.

Ara, el grup municipal de l'oposició ha anunciat que davant la negativa del PP, de portar endavant aquesta proposta, seran ells els que iniciaran els tràmits davant de la Conselleria de Cultura per aconseguir aquest distintiu

L'església de Sant Joan Baptista

Redacció

Una simple consulta a la wikipèdia ens informa sobre la bondat d'aquest temple catòlic situat al centre de la població i seu d'una parròquia del bisbat de Sogorb-Castelló.

Però a més, se sap que aquest temple es va bastir en substitució d'una església de petites dimensions, possiblement d'origen medieval, i que el 6 de gener de 1722 s'inicia la construcció d'un nou temple, amb traça d'un arquitecte de València i dirigida pel mestre d'obres Pau Ferrer.

Des de 1750 les obres s'acceleren, i en 1764, aquestes estan acabades a falta del campanar, la cúpula i la façana. Durant els anys següents es decora l'interior amb la participació de l'arquitecte Bartolomé Ribelles i des de 1779 a 1791 es realitza la façana amb disseny i direcció d'obres de Andreu Moreno, i amb la participació de l'escultor Cristòfol Maurat, el qual realitza la portada.

De l'anterior església es conserva la capella de la Comunió, feta construir pel cabanyut Francesc Gavaldà, bisbe de Sogorb, en 1658, per dipositar les despulles dels seus pares.

Les grans destrosses produïdes durant la Guerra Civil foren restaurades en 1964. Des d'aleshores ençà, ningú no duibta que aquesta església parroquial és un Bé de Rellevància Local amb la categoria de Monument d'Interès Local per la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE