Política

“Mereixeu la màxima confiança”, diu el príncep als jutges

Alhora els demana “claredat” en les resolucions

Evita parlar de la imputació de la seva germana Cristina

L'endemà de la imputació de la seva germana Cristina en el cas Nóos, el príncep Felip va evitar fer-ne referència davant la nova promoció de jutges de l'Estat espanyol, en la tradicional entrega de despatxos a l'Auditori de Barcelona. En el seu discurs va avalar la judicatura i no es va poder interpretar cap retret al jutge de Palma, com sí que va fer la casa reial abans-d'ahir.

“Sobre vosaltres recau la gran responsabilitat de la defensa de l'imperi de la llei, que és reconeguda a partir de la vostra posició a la societat al servei dels ciutadans. Per això, els membres de la carrera judicial sou mereixedors de la màxima confiança”, va afirmar el príncep, que alhora els va demanar “l'accessibilitat i la claredat de les resolucions que es dicten”. Va fer referència a l'actualitat de manera genèrica. “L'exercici de la funció jurisdiccional agafa encara una major transcendència en moments complexos, com els actuals, que exigeixen a tothom afrontar amb valentia reptes i desafiaments, i que demanen eficàcia, seguretat i confiança.”

Els jutges i els familiars es van poder acostar al príncep en la recepció amb la copa de cava, però no pas els periodistes. Acabat l'acte, membres del servei de seguretat de la casa reial van fer sortir al carrer les càmeres i les van allunyar del cotxe oficial perquè sa majestat no hagues d'afrontar preguntes incòmodes. “Ha parlat amb la seva germana?”, van cridar-li inútilment quan marxava amb el cotxe.

LA FRASE

El jutge constitucional ja no pot ser asèptic, aliè i allunyat de la realitat social
Roser Bach
directora de l'escola judicial

Mas i Sáenz de Santamaría ni es parlen

La nova promoció de jutges, la 63, formada a l'escola judicial de Barcelona, està integrada per 231 juristes, la majoria dones (145). Catalunya continua sense tenir vocació de jutge i només 15 són del país. Per contra, Catalunya és la destinació majoritària, amb 53 nous jutges.

En l'entrega de despatxos, el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, asseguts l'un al costat de l'altra, van evidenciar que el diàleg entre les dues administracions és un miratge. No es van dirigir la paraula. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser més efusiu amb la segona del PP (fins i tot va agafar-la de les espatlles), a la qual va conèixer en la seva etapa al Congrés, va dir Trias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La lliçó i el repte de la resistència francesa

Roma

Escac i mat pel cas Tsunami

Barcelona
Joan Manel Serra
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Puigcerdà (Impulsem Puigcerdà-ERC)

“El pacte estava fet inclús a esquena de les bases”

Puigcerdà
Política

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, l’esposa del 126è president de la Generalitat de Catalunya

estats units

Els republicans duen al programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona