L'ajuntament de Torrent està al marge de la legalitat
No crea els òrgans de transparència i participació obligatoris per estar considerada com a gran ciutat
Davant la proposta del PP de costejar la xarxa espanyola de municipis intel·ligents, la coalició Compromís per Torrent s'ha abstingut, en considerar que el grup de sustenta la majoria absoluta de l'Ajuntament, no aporta cap informe econòmic sobre la despesa i les futures quotes a les que haurà de fer front el consistori pel fet d'adherir-se a aquesta xarxa.
El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, ha afirmat, al Ple Ordinari d'abril, que la proposta de costejar aquesta xarxa és irresponsable, al no saber quins imports hauran de satisfer els socis de la mateixa. A més, Beguer ha fet referència a que “els Estatuts de la Xarxa ja contemplen el fet, més que previsible, de què els seus membres hauran de fer front a futures derrames”.
En eixe sentit, Beguer ha explicat que no té cap trellat que l'Ajuntament de Torrent s'obligue econòmicament a despeses en òrgans no contemplats per la normativa de gran ciutat i no pose en funcionament els obligatoris, com per exemple la Comissió ciutadana de Queixes i Suggeriments i la de resolució de conflictes Economicoadministratius, ambdues proposades per Compromís en 2012, i que haurien d'estar funcionant des de fa més de dos anys.
També s'ha fet referència que l'adhesió a aquesta Xarxa haja sigut presentada a 48 hores hàbils de la celebració del Ple, sense cap reunió prèvia amb els grups de l'oposició per tal d'explicar-los el projecte i les seues implicacions. A més, Beguer ha destacat que l'Ajuntament es troba en un moment econòmic crític i els recursos disponibles haurien de destinar-se a fomentar els òrgans de participació ciutadana obligats per la normativa de gran població.
Avant i sense mirar pèl
Pere RossellEl partit que sustenta la majoria absoluta de l'alcaldessa de Torrent, Empar Folgado, ha optat des de fa temps, per fer una fugida cap endavant amb tot el que s'hi proposa, sense mirar si fa falta, si ho necessita la localitat i si hi ha disposició econòmica per fer-ho.
Els conservadors torrentins no pensen més que en fer i en estrenar coses, com si amb això els hi anara la vida. Llàstima que no tinguen tanta dedicació per a procurar una millor qualitat per a l'ensenyament públic, ni per a la sanitat dels seus conciutadans i conciutadanes, tenallats com estan pels retalls del govern estatal, per trobar-se a la intempèrie de la normativa que dimana de Madrid per ordre del seu referent i president “popular”.
Sembla que, el que menys els interessa als conservadors torrentins que (mal)administren la municipalitat, és inventar coses noves, sense pensar amb la recuperació de fórmules preexistents que amb la seua arribada al govern municipal, es van encarregar de desmuntar.
Parle del Consell de Participació Ciutadana, substanciació del Reglament de Participació dels anys noranta. Un òrgan on hi havia representació equilibrada de la ciutadania i de les organitzacions socials, sindicals i polítiques.
A l'anterior alcaldessa, actual consellera, no li va fer el pes i encarregà una persona pròxima al seu cercle familiar, perquè procurara desmuntar, com així ho va fer, el moviment associatiu d'aquesta localitat, per considerar que es trobava en mans de persones no molt adeptes als "populars". Així ens lluu el cabell des d'aleshores, i avant.