Política

Vergonya del meu alcalde

DES DE LA BALCONADA DEL TURÓ

Una vegada passats ja els dies més destacats que la litúrgia catòlica cristiana dedica al record del personatge històrica Jesús, és moment de fer valoració del que per a nosaltres, ciutadans de Tavernes han suposat enguany.

Hem tornat a sofrir les habituals tallades de carrers, les prohibicions d'aparcament i el caos circulatori que acompanya aquest tipus de commemoracions. Tot això, entra dins de la quotidianitat dels actes que envolten la setmana santa catòlica, però veiem totalment incomprensible i innecessària, la decisió de tindre les senyal de prohibició d'aparcament col·locades fins a 7 hores abans de l'inici de la processó .

El que més ens molesta però, és l'actitud de la qual han fet gal·la alguns membres de l'actual govern municipal.

Com ja va ocórrer l'any passat, hem pogut vore al nostre alcalde Jordi Juan, al capdavant de les diferent cerimònies catòliques que s'han anat desenvolupant durant aquesta setmana.

Des d'Esquerra Republicana no estem en contra de cap manifestació religiosa, sempre que siga amb el degut respecte i educació cap a la resta de persones, el que si que ens molesta és que l'alcalde, representant de tota la societat, participe d'un acte religiós en qualitat d'alcalde. Si Jordi Juan és catòlic i vol acudir a títol individual que ho faça deixant clar que no està exercint de cap del govern local, ja que com a representant d'un administració pública teòricament aconfessional, dubtem si pot estar obligat a acudir-hi; per què, participaria també d'actes d'altres religions? Se sentiria tan atret a deixar-se vore per a eixir a les fotografies? No ho sabem però, tot i això, ho dubtem.

En paraules de Miquel Grau, president d'Esquerra Republicana de Tavernes, “Com a ciutadà valler d'esquerres que sóc em fa vergonya veure al meu alcalde encapçalant la processó”, i afegia, “ si és beatet, em pareix molt bé, però que tinga clar on comença i on acaba el seu càrrec” , finalitzant amb “és curiosa eixa doble moral de l'ajuntament, per a algunes coses volen ser els més progres i per a altres són els més retrògrads”

Cada persona és lliure de tindre i celebrar la fe que millor li convinga, però no anem a consentir que amb els nostres diners es financen les creences religioses particulars, per molt respectables que siguen, dels nostres governants.

Exigim una explicació per part de l'ajuntament dels motius que han motivat a l'alcalde a acudir-hi. Si volen participar que ho facen, però com a persones ordinàries i no fent ostentació del seu càrrec públic.

Volem respecte per a totes les religions dels ciutadans del nostre poble, no sols per a les dels nostres governants.

(*) Cristian Perelló és el responsable de la Secretaria d'Organització d'Esquerra Republicana del País Valencià al col·lectiu de Tavernes de la Valldigna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.