Política

ALBERT SANTAUGINI

ALCALDE DE SANT HILARI SACALM (CIU)

“El poble està una mica desmoralitzat”

Santaugini assumeix l'alcaldia dos mesos després que Robert Fauria digués que plegava

Creu que els hilariencs han perdut la confiança en els seus polítics

Albert Santaugini ha assumit l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm després de la renúncia de Robert Fauria per la seva imputació en el cas Manga. És tècnic superior industrial i responsable de manteniment d'una planta embotelladora del poble, però demanarà l'excedència per dedicar-se “en cos i ànima” a l'alcaldia.

Insisteix tant a parlar de canvi de cicle perquè alguna cosa no s'ha fet prou bé fins ara?
Des del primer moment hem defensat que la nostra gestió en aquests dos anys ha estat totalment correcta. L'operació policial ha estat molt focalitzada al Consell Comarcal, cap dels tretze regidors ha hagut de declarar. La gent opina, però hem de deixar que la justícia treballi.
S'ha parlat molt de transparència. Fins ara era un govern opac?
No, però governar en minoria fa que vagis mancat a l'hora de prendre decisions i molt amb compte. Cada cop que puges al ple si no ho has consensuat te la jugues que et tombin la proposta. També creiem, i és un tarannà nou i que tinc ganes de posar en pràctica, que hem de dialogar molt amb l'oposició.
Parlant de l'oposició, creu que el PIG va intentar treure profit de la imputació de Fauria?
I tant.
I no serà difícil l'entesa?
És complicat, perquè no seran receptius. Hi ha moltes coses que tenim endegades a les quals ells ja es van oposar, però nosaltres no podem aturar el poble.
El poble està dividit?
Jo crec que no està dividit, però una mica desmoralitzat i desconcertat sí. La situació és molt complicada, a ERC tenen problemes, nosaltres tampoc podem fer veure que no ens ha passat res, i el PIG, o el seu portaveu, s'ha de fer una pregunta: amb tot el que ha passat, com és que no s'ha pogut arribar a entendre ni amb CiU ni amb ERC?
Quins reptes té Sant Hilari?
El benestar de les persones i que es recuperi la confiança en els governants del poble.
Es nota que aquesta confiança està tocada?
Des que van passar els fets fins ara, que hem trobat una solució política, hi ha hagut un petit buit en què la gent ha especulat molt. Les no-declaracions d'en Robert, que crec que no podia parlar perquè hi ha secret de sumari..., per a la gent qui calla atorga. No és que hi hagi hagut un buit de poder, és més la sensació de no haver donat explicacions al poble.
Fa dos anys ERC entenia que havia d'estar a l'oposició, però ara la situació justifica el pacte?
ERC va perdre molts vots i va entendre que calia estar a l'oposició, però les coses han canviat molt. Per altra banda, ara la gent em felicita, però dic gràcies però m'hauria agradat més ser alcalde d'una altra manera.
El portaveu del PIG va dir que Sant Hilari no pot dependre només del turisme, hi està d'acord?
Un dels compromisos que m'he marcat és la dinamització econòmica de petites i mitjanes empreses, perquè són les que més pateixen, però apostarem molt fort pel turisme, i que sigui gairebé el motor de l'economia del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.