Política

L'ajuntament de Pego reconeix factures de 2012 per valor de 208.800 euros

L'oposició destaca l'alt import pagat a serveis jurídics de l'ajuntament que va entre 19.000 euros que denuncia el Bloc-Compromís i els 25.000 euros als que fa referència el PP

En el passat plenari ordinari la corporació municipal va reconèixer factures de 2012 per valor de 208.800 euros. Factures que van ser presentades després del 31 de desembre de 2012 i per això s'han de reconèixer per plenari.

El Bloc - Compromís va posar l'accent en les factures emeses pels serveis jurídics de l'Ajuntament que, des del 14 de febrer de 2012 al 4 de febrer de 2013, en assistència tècnica de personal de serveis jurídics, entre Trull i Tarrassó, hi ha una despesa de 19.454 euros.

Davant la xifra, del Ruste suggeria que “el personal de l'ajuntament prenguera constància d'açò i estudiaren, de fet, quin rendiment està donant eixa assessoria jurídica, quins resultats es tenen i si realment en el mercat estan cobrant-se eixos preus, si no seria millor un altre tipus de solució”.

El PP coincidia amb la crítica del Bloc - Compromís sobre el muntant econòmic destinat als serveis jurídics. En aquest cas, la portaveu popular, Maite Ferrándiz, parlava de factures per valor de 25.000 euros, un import que, explicava Ferrándiz, portava a la formació a no votar a favor del reconeixement de crèdit.

L'alcalde i regidor d'Hisenda, Carmelo Ortolà, defensava que els advocats que estan treballant per a l'ajuntament de Pego, ho fan “en diversos camps” com són demandes o plets retardats. També informava Ortolà que el consistori té signat un acord amb els advocats, pel qual obté descomptes. D'altra banda, el batle pegolí no va voler entrar a polemitzar sobre les despeses jurídiques, perquè, va assegurar, es podria polemitzar si es compararen les factures amb les d'altres legislatures anteriors.

El reconeixement de factures va ser aprovat per 10 vots a favor (Ciutadans de Pego, PSPV i Bloc - Compromís) i 4 abstencions (PP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.