Política

política

Sant Hilari revisarà les cessions al Consell

L'alcalde, Albert Santaugini, mirarà si els convenis amb el Consell Comarcal de la Selva són correctes

Rebutja fer una auditoria dels comptes municipals

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini, es va comprometre ahir en el ple a revisar totes les competències que l'Ajuntament té delegades en el Consell Comarcal de la Selva per comprovar “si tot és correcte”. La revisió es farà com a conseqüència del cas Manga, que va afectar el Consell Comarcal, a través de l'empresa GRS Arc Local i del seu expresident i exalcalde de Sant Hilari Robert Fauria. Santaugini va dir que revisarà les competències delegades en resposta a una pregunta del portaveu del PIG, Joan Ramon Veciana, a l'oposició, que va dir que tot el que es fa a través del Consell “és més car” i l'ens “està en dubte”.

Veciana va insistir en la necessitat de fer una auditoria dels comptes de l'Ajuntament en els dos anys que Fauria ha estat alcalde. “Hi havia dubtes que s'han fet factures falses o inflades”, va dir Veciana referint-se al que va transcendir de la investigació. Santaugini va insistir que, fins que la investigació no demostri irregularitats, no es revisarà, i va dir que les auditories tenen un cost “elevadíssim”. “És evident que les auditories són cares, però és una preocupació ciutadana”, va contestar Veciana. Santaugini, però, li va contestar amb una pregunta: “Creus que si algú de nosaltres hagués fet res malament no hauríem hagut d'anar a declarar? Jo no controlava tot el consistori, però tinc la consciència molt tranquil·la i confio que tot s'ha fet d'acord amb la legalitat.”

En el ple es va donar compte del nou cartipàs, amb les àrees que tindrà cada regidor després del pacte CiU-ERC, i es van aprovar les retribucions i la modificació de crèdit pels 71.000 euros més que costarà la partida de personal, punts que van generar les primeres tensions entre el govern i el PIG. L'alcalde tindrà dedicació exclusiva, amb un sou de 43.000 euros bruts l'any, i els regidors que no són membres de la junta de govern, un sou anual de 13.171,20 euros. La resta de regidors del govern cobraran per assistència a ple (203 euros), comissió informativa (81,50) i junta de govern (318), amb un límit màxim anual de 13.171,20. Va ser un punt important i en certa manera simbòlic, ja que les retribucions no havien passat per cap ple mentre Fauria va ser alcalde, fet que el PIG havia denunciat repetidament.

Ahir, la regidora d'aquesta formació, Jennifer Gallardo, va celebrar que les coses “es comencin a fer una mica millor”, però va criticar que Joan Garriga (ERC) mantingui el sou del Consell Comarcal i indemnitzacions a l'Ajuntament. El punt va posar en relleu la tensió entre ERC i el PIG. Garriga va defensar que només té un sou (del Consell) i va afirmar que el que es cobrava en el govern PIG-ERC sortia més car. L'increment de retribucions sortirà de les partides de personal eventual (el càrrec de confiança), enjardinament i manteniment de la zona esportiva, entre d'altres.

Els tributs, a l'agència catalana

El ple va aprovar per unanimitat una moció consensuada perquè es liquidin els impostos de l'Ajuntament a l'Agència Tributària de Catalunya. Veciana va dir que és un tràmit “relativament senzill i que molts municipis que aposten per la sobirania fiscal estan tirant endavant”.

D'altra banda, el grup del PIG va declinar formar part de la regidoria d'Entitats, en la qual CiU i ERC l'havien inclòs, argumentant que no estan d'acord amb el reglament de subvencions a entitats, que ahir es va aprovar definitivament. L'alcalde, Albert Santaugini, va manifestar que incloure el PIG a la regidoria d'Entitats “era una ferma aposta per allargar la mà a l'oposició”. En començar la sessió plenària, va prometre el càrrec el nou regidor de CiU, Miquel Serradesanferm, que es farà càrrec de les àrees de Joventut i Participació Ciutadana.

Santaugini va fer gala del nou tarannà dialogant amb l'oposició afirmant, a instàncies de Veciana, que recopilarà totes les instàncies que el grup ha presentat en aquests dos anys per revisar-les. “Posarem fil a l'agulla”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els antimonàrquics reivindiquen a la Casa Reial i la FPdGi el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per l’amnistia

barcelona