Política

Els interins conviden els pares a sumar-se a les tancades de demà

Les marees per l'Educació Pública protestaran contra la LOMQE, les retallades i els acomiadaments

La Coordinadora de Professorat Interí del País Valencià convida els docents, pares, mares i alumnes que s'unisquen a les tancades que es portaran a terme el 25 d'abril en diversos centres de la comunitat. Les marees per l'Educació Pública, de les quals la CPI forma part, han organitzat tancades en els centres educatius de tot l'Estat sota el lema: “Contra les retallades, contra la LOMQE i contra els acomiadaments”. Al País Valencià, la convocatòria tindrà seguiment a Oriola, Torrevella, Rojals, Altea, Alfàs del Pi, la Nucia, Alacant, Elx, Petrer, Castelló de la Plana, Vinaròs, Benicarló, Massanassa, València, Catarroja, Alfafar, Torrent, Albal, Picassent, Alaquàs, Alcàsser, Xirivella, Albaida, Requena, Massamagrell, Museros i Meliana.

A través d'un comunicat expliquen que es pretén mostrar el rebuig a les polítiques portades a terme pel govern “les quals suposen l'espoli del sistema educatiu públic amb l'única finalitat d'afavorir el sector de l'escola concertada i privada”. Així mateix, per a la CPI, l'aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que planteja el ministre Wert suposaria el pas definitiu per a convertir l'educació en una mercaderia al servei d'uns pocs i reduiria l'educació pública a un paper assistencial. Els membres de la CPI qualifiquen aquesta llei de “mercantilitzadora, antipedagògica, segregadora, sexista i antidemocràtica”.

La CPI adverteix que les retallades estan provocant la desaparició de beques, deteriorament dels centres educatiu, classes massificades... A més, a més, els més de 5.000 acomiadaments de professorat que s'han produït des de 2011 se sumaran als més de 1.000 que es produiran el proper curs. “Són uns acomiadaments que repercuteixen negativament en la qualitat educativa que rep l'alumnat, ja que desapareixen els desdoblaments i el personal de suport així com el fet d'estar sense professor mentre transcorre una mitjana de tres setmanes fins que la Conselleria envia un substitut al centre”, expressen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes