Política

política

L'ANC del Baix Empordà encén cinc estelades, tot i el vent que li fa la guitza

Un total de 13.000 espelmes van formar aquests símbols independentistes

A Pals, es va haver d'entrar a Ca la Pruna i a Santa Cristina es torna a fer avui

Cinc estelades creades amb més de 13.000 espelmes es van encendre ahir a Palafrugell, Pals i Begur, la Bisbal d'Empordà, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols i es van convertir en un clam popular per mantenir simbòlicament encesa la flama fins al dia en què s'aconsegueixi la independència. El vent, però, va fer la guitza als participants, que van tenir dificultats per mantenir-les enceses. Els actes van ser organitzats per la coordinadora comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana i articulats al territori per les assemblees locals. En tots els casos, es va llegir un manifest i es va cantar Els segadors, però també hi va haver actes diversos.

A Pals i Begur, les assemblees locals ho van fer de forma conjunta al pati de Ca la Pruna i tothom qui va voler va poder escriure missatges a les palmatòries. Es van encendre 2.600 espelmes, però finalment es va haver d'entrar a dins el local i fer l'estelada amb unes 400. Van fer parlaments Salvador Servià, Miquel Bofill i Pere Portabella. A la Bisbal, l'encesa d'un miler d'espelmes es va fer al passeig i davant del Teatre Mundial i va estar precedida d'una cercavila de gegants i del drac. Es van llegir poemes i hi van participar alcaldes dels pobles veïns. A Palafrugell, hi va haver un taller previ per posar les espelmes als suports que pertocava. La primera es va encendre a l'inici del correfoc que hi va haver. L'estelada de 6.000 espelmes es va encendre a la plaça de Can Mario. Quan es va acabar el correfoc en aquest mateix espai, s'hi van fer els parlaments.

A Sant Feliu de Guíxols, les 3.000 espelmes de l'estelada van omplir la plaça del Mercat, al davant de l'ajuntament. Es van anar encenent al ritme del grup Percussió Ganxona. També es va interpretar l'himne de Sant Feliu, la sardana Juny. A Santa Cristina d'Aro, el vent no va deixar acabar l'acte, que es repetirà avui a les 9 del vespre a la plaça Bella Pedra. Dies abans, s'havia fet a Palamós, amb 3.000 espelmes i moltes dels participants van personalitzar la seva amb missatges a favor de la independència.

LES XIFRES

13.000
espelmes
van servir per encendre cinc estelades gegants a la comarca del Baix Empordà
6
municipis
baix empordanesos van celebrar actes: la Bisbal, Sant Feliu, Palafrugell, Pals, Begur i Santa Cristina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.