Política

El socialista Daniel Fernández nega tràfic d'influència en una contractació: “Només vaig opinar”

El diputat del PSC i exsecretari d'Organització del partit, imputat en el cas Mercuri, declara al TSJC que es pensava que l'alcaldessa de Montcada havia de nomenar un càrrec de confiança de lliure designació

Diu que va “compartir una opinió coincident” amb María Elena Pérez sobre la persona que havia d'ocupar el lloc, Carmina Llumà

El diputat del PSC al Parlament i exsecretari d'Organització del partit Daniel Fernández ha negat aquest dimarts que cometés cap delicte de tràfic d'influències en el nomenament d'una alt càrrec a l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Segons ell, no sabia que el nomenament es feia a través d'un procés de selecció i pensava que era un càrrec de confiança de lliure designació. Així, ha assegurat que només va “compartir una opinió coincident” amb l'alcaldessa del municipi, María Elena Pérez, sobre la persona que havia d'ocupar el lloc, Carmina Llumà. Fernández ha declarat com a imputat davant del TSJC en el marc de l'operació Mercuri i s'ha mostrat satisfet per haver pogut explicar-se.

Després de declarar durant poc més d'una hora, Fernández ha explicat als periodistes que María Elena Pérez li va demanar una reunió privada per comentar els “problemes urbanístics” que tenia el seu municipi, i pels quals requeria una persona experta en la matèria. Quan van parlar de la qüestió, Fernández i Pérez van coincidir en el diagnòstic i la resposta al problema, i en el nom de la persona.

Sobre les trucades on parlava sobre la qüestió amb l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, que no s'hi ha reconegut, i on deia que es canviés el 'No apta' per 'apta', Fernández s'ha emparat en el “context del que va passar realment”, i ha reiterat que l'opinió dels dos era coincident. De fet, ha assegurat que quan va saber que s'havia fet un test psicotècnic als aspirants es va sorprendre, ja que no sabia que es feia un procés de selecció obert, sinó que pensava que era un càrrec de lliure elecció.

Fonts judicials han explicat que Fernández ha contestat totes les preguntes del fiscal i del magistrat del TSJC i que li han fet escoltar alguna de les trucades que li van gravar amb Bustos. L'aleshores secretari d'Organització socialista es va reunir amb l'alcaldessa de Montcada a petició d'aquesta, que li va expressar la seva preocupació pels problemes urbanístics de Montcada, municipi que no té pla urbanístic propi i que acull nombroses infraestructures metropolitanes i de país, com autopistes i ferrocarrils, a més d'un riu i diverses urbanitzacions il·legals.

Després del fallit procés de selecció, en el qual Llumà va ser considerada 'no apta' per una empresa externa de recursos humans, Pérez i Fernández van tornar a parlar i haurien coincidit en que aquesta aspirant era la millor. La qüestió a dilucidar ara per la justícia és saber si Fernández sabia que el càrrec estava sotmès a un procés de selecció previ o era simplement de lliure designació.

Davant de la premsa, Fernández s'ha mostrat satisfet per haver pogut declarar per primer cop davant de la justícia sobre aquesta qüestió i ha expressat la seva “plena confiança” en el procés judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.