Política

Anonymous ‘hackeja' el web de l'Ajuntament d'Alacant i difon les dades de 700 treballadors

Els noms, documents d'identitat i adreces del personal municipal s'han fet públics a través d'un lloc web que signa el conegut grup d'activistes d'internet

El Partit Socialista demana la dimissió del regidor de personal, Juan Seva, i una investigació interna per aclarir els fets

L'Ajuntament d'Alacant s'ha convertit en el nou objectiu del conegut grup d'activistes d'internet Anonymous, que aquest dissabte ha “assaltat” el web del consistori alacantí i s'ha apoderat, almenys, de les dades d'uns 700 treballadors municipals, entre les quals es trobarien les d'algun agent de policia local.

Aquesta informació, que consisteix en el nom, el document d'identitat, el domicili i la data de naixement dels funcionaris, ha estat difosa a través d'un web d'internet en què, en el moment d'escriure aquest article, es podia consultar sense cap problema tota la informació referent al personal de l'Ajuntament d'Alacant.

El primer a reaccionar a aquesta notícia ha estat el portaveu socialista, Miguel Ull, el qual, a través d'un comunicat ha exigit la dimissió del regidor de personal, Juan Seva, “perquè es tracta d'una informació privada i molt sensible que mai no hauria d'haver eixit dels arxius municipals”. També ha demanat “una investigació interna” per tal d'aclarir els fets que “han filtrat les dades privades de funcionaris i que han suposat la vulneració del dret a la protecció de les seues dades i de la seua intimitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.