Regina Parellada serà la candidata de CiU a l'alcaldia de Viladecavalls

La federació nacionalista aposta per governar en minoria establint pactes puntuals amb l'oposició

«És el que toca», va indicar ahir Parellada respecte a la seva candidatura a l'alcaldia com a segona de la llista de CiU. La futura alcaldessa va tirar pilotes fora sobre les diferències amb CDC, que han quedat paleses en les últimes setmanes. «No hem de variar el projecte que vam presentar el 2007», es va defensar Parellada. Convergència, però, decidia ahir al vespre en una assemblea quina serà la seva posició en el ple extraordinari. El president de CDC, Josep Faure, va assegurar abans de la trobada que «no hi ha res decidit, la federació està negociant una solució de governabilitat». Divendres passat tots dos partits es van reunir en un debat intern sobre la manera de treballar en els dos propers anys. Fins i tot, Faure va posar en dubte que accepti ser regidor. «És a les meves mans si vull ser regidor o no, depèn de les condicions», va advertir el president de CDC.

Tot i aquests detalls per resoldre, la federació nacionalista ha decidit que governarà en minoria. Si més no, Parellada ho va assegurar ahir. Les seves línies mestres seran «governar amb transparència», que era una de les demandes de l'oposició. Per començar es farà una auditoria a l'empresa municipal Viladecavalls Multigestió. A més, s'ha proposat arribar a acords puntuals amb els partits de l'oposició. «D'entrada, volem consensuar-ho i parlar-ne», va avançar l'alcaldable nacionalista. De moment, UDC s'ha reunit amb tots els partits de l'oposició.

En aquesta fotografia quedaran desenfocats els dos regidors no adscrits, de l'antiga agrupació socialista de Viladecavalls, que hauran de sortir del govern. Francisco García Cano i Conchi Martínez van ser expulsats del PSC després d'assolir un pacte de govern amb Homs. García Cano esperava ahir a la tarda encara que algú de CiU li confirmés el que és vox populi. «El pacte amb la federació està en vigor, i pensem que no hi ha cap problema per no tirar-lo endavant», insistia el regidor de l'agrupació socialista independent. Considera que no ha canviat res, ni la situació política ni els projectes que van facilitar l'acord. García Cano va anunciar que al ple votaran amb «consciència i coherència».

L'altre damnificat serà l'independent Paco Vega, de la Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA), que va estar en el govern fins al febrer d'aquest any.

No hi ha pacte amb ERC

El portaveu d'ERC, Lluís Soler, va ser taxatiu: «No formarem cap pacte de govern.» Un fet que s'havia rumorejat al municipi. L'executiva local decidia ahir a la nit si presentava un candidat a l'alcaldia. En un principi havia decidit que ho faria com a «gest simbòlic», però considera que s'ha de treballar els dos propers anys per obtenir una majoria que permeti governar el mandat vinent. ICV-EUiA sí que presentarà candidat. Joan Antoni Olivares va indicar que ho faran per «reafirmar» el que han fet aquest mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.