Política

El PSOE de Banyeres vota en contra de la reforma del carrer La Creu

Argumenta el seu vot negatiu perquè no ha estat consultat el veïnat

El grup socialista de Banyeres de Mariola ha volgut explicar el perquè del seu vot negatiu a la reforma del carrer La Creu aprovada per l'equip de govern en el darrer ple extraordinari de la Corporació Municipal, un vot negatiu que, en opinió del portaveu socialista Fernando Sempere, es troba motivat perquè es tracta d'un projecte «fet de pressa i corrent, sense donar l'opció de participar i opinar als ciutadans, amb alguns dubtes per part dels tècnics i amb alguns punts foscos, com les dates de l'execució de les obres i com resoldre les possibles molèsties als veïns».

Com ja és conegut, l'equip de Govern del PP aprovava dies enrere la remodelació i substitució de la xarxa d'aigua potable del carrer La Creu i altres carrers adjacents amb un pressupost total de 273.821 €, dels que la Diputació d'Alacant aportaria el 70% del total dins del Pla de Cooperació 2014, mentre que els 82.146 € restants correrien a càrrec del consistori.

Segons el portaveu del PSOE, l'obra sols tenia prevista la substitució del paviment de la calçada i remodelació de voreres, «però s'han trobat també que hi ha que substituir les canonades de la xarxa d'aigua potable amb l'inconvenient que pot suposar l'obra» .

En aquest sentit, el PSOE creu que «l'equip de Govern ha perdut l'oportunitat de posar en marxa el reglament de participació ciutadana per conèixer quina és l'opinió dels comerciants, veïns i la resta dels ciutadans respecte a aquesta obra al tractar-se de l'artèria principal per la que passen les festes i demés esdeveniments d'importància a nivell local».

El grup socialista considera que l'equip de govern ha actuat de forma precipitada i pot donar-se el cas que l'obra no siga inclosa en el Pla d'Obres i Serveis 2014, «ja que no compten que se'ls concedisca la subvenció per al soterrament dels contenidors d'arreplegada selectiva que tenen previst en la plaça 9 d'Octubre, en l'avinguda de la Constitució, en el carrer Joan XXIII i en la zona del poliesportiu perquè ja els havien subvencionat en l'any 2012 i s'havia de repartir els pocs diners que hi ha amb els altres pobles que no havien rebut cap ajuda».

En tot cas, «tenen la possibilitat de tornar a sol·licitar l'obra per a l'any 2015, pel que potser siga el moment per a que la participació ciutadana es veja reflectida en el projecte».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.