Política

POLÍTICA

Vidal (CiU) torna a ser l'alcalde de Juià sis anys després

Relleva Mulà (Compromís) fruit del pacte de govern del 2011

Havia fet de batlle quasi tres dècades (1979-2007)

Un dels pobles més petits de la comarca del Gironès, Juià, ha canviat d'alcalde. Josep Mulà (Compromís) ha deixat el càrrec i ha estat rellevat per Josep Vidal (CiU), que ja havia estat la principal autoritat local durant gairebé tres dècades (1979-2007). El relleu en l'Ajuntament del poble, de 350 habitants, estava pactat des de les eleccions del 2011.

En els comicis de fa dos anys, el grup Juià Millor (JM), amb tres regidors, va ser el que va rebre més vots, però l'acord entre Compromís i CiU va deixar Daniel Ramírez de Cartagena (JM) sense l'alcaldia. El nou alcalde, Josep Vidal (Juià, 1950), és un gat vell de la política del municipi. Tot i haver estat desbancat per Quim Sagués (Compromís) el 2007 i deixar l'alcaldia durant quatre anys, Vidal s'ha presentat a totes les eleccions en democràcia.

L'equip de govern, amb quatre regidors –dos de CiU i dos de Compromís–, va tancar fa mesos un acord amb Càrniques Juià perquè l'empresa urbanitzi l'entrada del poble i hi faci 70 places d'aparcament i un parc. Vidal afirma que les obres començaran d'aquí a pocs dies.

“La sala i l'escoleta”

L'alcalde sortint de Juià ha agraït el suport de CiU, el seu soci de govern durant la primera meitat de mandat. Josep Mulà valora que s'hagi estrenat “la sala polivalent i l'escoleta. Ara ja hi van una dotzena de nens i nenes i aquest curs que ve tindrem dues monitores”, assenyala Mulà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.